Er det vanlig å blø med spiral?

Det er vanskelig å si hvordan blødningene vil bli med en hormonspiral. Mange blir helt uten blødninger. Noen fortsetter å ha regelmessige blødninger, men oftest mye mindre enn ved en vanlig mens. Noen får uregelmessige blødninger som kommer og går.

Hvor lenge er det vanlig å blø etter spiral?

De første 1-2 ukene etter innsettelsen av spiral er det normalt med litt blødninger og lette menstruasjonssmerter. Blødningen vil gjerne bli mindre etter noen dager. Etter innsetting av spiral er det dessverre også vanlig å ha småblødninger de først 2-3 måneder.

Hvordan vet man at spiralen sitter feil?

Du kan kontrollere om den sitter på plass ved å stikke en finger dypt inn i skjeden. Hvis spiralen har sklidd ned, vil du kunne kjenne spiralen som en hard pigg innerst i skjeden. Noen får også symptomer i form av økte smerter og småblødninger. Faller ut.

Er det vanlig å blø med spiral? – Related Questions

Kan man gå opp i vekt av spiral?

I pasientinformasjon for hormonspiral beskrives vektøkning som en vanlig bivirkning, det vil si at det forekommer hos én til ti prosent av brukerne.

Kan jeg ta ut spiralen selv?

Det går helt fint å ta ut spiralen selv om du har mensen.

Kan spiralen flytte på seg?

Det er nok liten sjans for at spiralen har flyttet seg. Det er større mulighet for at trådene kan ha flyttet seg slik at de ikke er like lett å kjenne. For å være på den sikre siden kan du ta en graviditetstest på helsestasjon for ungdom når det har gått 3 uker fra samleie.

Kan man miste spiralen uten å merke det?

En eventuell utstøting skjer som regel i løpet av de første månedene etter innsetting, og det kan skje uten at kvinnen merker det. Yngre kvinner og kvinner som ikke har vært gravide, har noe større risiko for at spiralen støtes ut. Delvis utstøting gir ofte blødninger og smerter.

Kan ikke kjenner trådene på spiralen?

Det er ikke nødvendig at en kvinne som har spiral, driver og kontrollerer om spiralen er på plass. Ofte er det vanskelig å kjenne spiraltrådene og man blir unødig bekymret når man ikke kjenner trådene. Istedet bør kvinnen gå til regelmessige kontroller hos lege for å sjekke at spiralen er på plass.

Kan spiral gi smerter?

Hormonspiralen er et langtidsvirkende prevensjonsmiddel som plasseres innvendig i livmorhulen. Bivirkninger kan være uregelmessige småblødninger den første tiden, og den kan gi smerter i rygg og underliv.

Har man eggløsning når man har hormonspiral?

Når man bruker spiral vil det ikke skje en eggløsning. Egget vil altså ikke modnes og løsne, men forbli i eggstokken. Når spiralen etterhvert tas ut, vil det igjen skje en eggløsning, men antall egg vil være det samme.

Kan spiral skade livmoren?

En spiral kan ikke knekke. Den er laget i mykt og bøyelig materiale og kan derfor ikke ødelegges inne i livmoren.

Kan man stikke seg på spiral?

Med spiralen på plass klippes til slutt tråden/trådene slik at de er cirka 3 cm lange. Det er bedre å klippe trådene for lange enn for korte. En kort tråd kan stå som en pigg ut fra cervix, og kan stikke ved samleie.

Kan man drikke alkohol etter spiral?

Ingen bekymring. Det å drikke alkohol etter å ha satt inn spiral vil være helt ukomplisert. Det er bare dersom man er gravid (eller prøver å bli gravid) at man i alle fall ikke skal drikke alkohol.

Har spiral og blør etter samleie?

En del kvinner får mellomblødninger som kan vare noen måneder etter innsetting av hormonspiral. Det kan også være årsaken til at du har blødninger etter samleie. Som regel forsvinner blødningene etterhvert. Det har ingenting med trådene å gjøre.

Hvor lenge varer småblødninger?

Det varierer hvor lang en menstruasjonssyklus er, men vanligvis er den på mellom 25 og 30. — Menstruasjonsblødningen varer vanligvis rundt fem dager. Som regel er blødningen kraftigst de første dagene, og avtar gradvis etter hvert.

Kommer brunt fra underlivet?

Brunlig utflod kommer som regel av småblødninger fra slimhinnen. Brun utflod kan komme naturlig under menstruasjonssyklus, eller som et resultat av hormonell prevensjon. Hvis man bruker p-piller og hopper over menstruasjon kan man oppleve gjennombruddsblødninger og utfloden kan da bli brunlig.

Hva kommer spotting av?

Spotting er altså spor av blod eller blod i små mengder som viser seg en dag eller to før mensen kommer. Det er også noen som opplever spotting eller en liten mellomblødning utenom mensen. Dette kan skyldes uskyldige hormonelle faktorer, men vedvarer det så er det greit å få en en legevurdering.

Hvordan ser spotting ut?

Hvis du oppdager en liten blødning eller bare litt blod i utfloden, kan det være en festeblødning. Vanligvis kommer det bare en svært liten mengde lyserødt blod. Det hender imidlertid at denne blødningen feilaktig forveksles med en menstruasjonsblødning.

Hvorfor får jeg mellomblødning?

Noen kvinner opplever å ha en liten blødning, og kanskje i tillegg forbigående smerter ved eggløsning. Blødningen forklares ved hormonpåvirkning av østrogen som er på topp ved eggløsning, altså cirka 14 dager før neste menstruasjon.

Leave a Comment