Er Eli et guttenavn?

Eli og Elie er et mannsnavn og kvinnenavn med hebraisk eller gresk opprinnelse.

Er Kim et guttenavn?

Kim er et fornavn som kan være både et mannsnavn og et kvinnenavn. Kim: 8044 menn.

Hva betyr navnet Lis?

Liss og Lis er kortformer av kvinnenavnet Elisabet som har opprinnelse i hebraiske Elisheba, «Gud er fullkommen».

Er Eli et guttenavn? – Related Questions

Hva betyr navnet Lavin?

Et jentenavn av italiensk opprinnelse. Lavin var på sitt mest populære i 2007. Betydning: italiensk:fra lat ‘renhet’ – Lavinia var i sagnet opphavet til det romerske folk, datter av Kong Latinus, gift med Aeneas, betydn av navnet ukj.

Hva betyr navnet Ayla?

Ayla er eit tyrkisk kvinnenamn som tyder ‘lysring’, til dømes rundt månen. Ayla kan også vere ein variant av Eila eller av det samiske Aila.

Hva betyr navnet Lise?

Lise er en opprinnelig nedertysk kortform av kvinnenavnet Elisabeth. Navnet Elisabeth er en gresk omskrivelse av det hebraiske Elisjeba som betyr «Gud er fullkommen» eller «hun som ærer Gud».

Hva betyr navnet Lillie?

Lilly er eit kvinnenamn som er engelsk kjæleform av Elizabeth. Dessutan kan namnet i engelsk assosierast med blomenamnet lily som tyder ‘lilje’. Namnet har fleire variantar: Lilly, Lili, Lily, Lilli, Lillie.

Hva betyr navnet Elen?

Elen er et kvinnenavn med flere mulige opprinnelser. Det kan være: en walisisk form av det greske navnet Helene som betyr «lys» eller «lysbærer» en norsk variant av kvinnenavnet Elin, som også kommer fra Helene.

Hva betyr navnet Lyra?

Lyra er blitt til som jentenavn på engelsk. Det er hentet fra det greske ordet lyra for strengeinstrumentet lyre. Navnet kan være tatt i bruk fordi det minner om rolig musikk og harmoni.

Hvilke navn betyr sol?

Sommerlige navn for jenter

– Man kan velge navn som Solveig, Solborg, Soline og Solvår. I tillegg har vi navnet Sunniva fra gammelengelsk. Dette navnet betyr sol og gave, sier han. For små gutter kan man finne navn som Solbjørn, Solan, Sole og Soleiv.

Hvilket navn betyr stjerne?

Stella betyr stjerne på latin og har et oppsving i popularitet på 2000-tallet her i Norge, hvor vi finner 1253 kvinner med dette navnet, enten som eneste fornavn, eller i kombinasjon med et annet.

Hva betyr sol?

Sol har to ulike opphav som jentenavn, med betydningen hus (sal) på norsk og sol på spansk. I Norge var Sol først kjæleform og kortform av nordiske navn fra middelalderen og med Sol som første del. Det er mest fra Solveig. I Solveig kommer første delen fra ordet sal, som ble brukt om hus.

Hvilket kjønn er SOL?

Ordet SOL kan være både felleskjønn (bøyes som hankjønn: en solsolen) og hunkjønn (ei sol, sola).

Hva betyr Helios?

Helioer en forstavelse som betyr sol- og brukes i ord som har med Sola å gjøre, for eksempel heliosentrisk.

Har solen et navn?

Sola omtales i mange mytologier: Grekerne kalte den Helios, og hos romerne het den Sol, som er navnet vi bruker.

Hvilket navn betyr måne?

Luna – latinsk navnMånen.

Hva er det populæreste navnet?

plass, jenter: Nora, Emma, Sofie, Olivia, Ella, Sofia, Maja, Leah, Frida, Ingrid. 1. – 10. plass, gutter: Noah, Oskar, Oliver, Lucas, Isak, Aksel, Emil, Filip, Jakob, William.

Leave a Comment