Er Kjønnsleppereduksjon vondt?

Kan man operere kjønnsleppene?

Labiaplastikk, eller kjønnsleppeoperasjon, er en form for intimkirurgi og betyr kirurgisk korreksjon av de ytre- eller indre kjønnsleppene (labia majora og labia minora).

Hva er intimkirurgi?

Intimkirurgi omfatter ulike typer inngrep som utføres på eller i nær tilknytning til de ytre genitalia, uavhengig av indikasjonen for inngrepet. Det vanligst utførte intimkirurgiske inngrepet er labiaplastikk, som er forminsking av de indre kjønnslepper (labia minora).

Hvor mye koster det å operere kjønnslepper?

Prisen på operasjon av kjønnslepper er kr. 18.000,- for Labia Minora, og etter avtale for Labia Majora. Metoden vi bruker for operasjon av kjønnsleppene er sikrere, fordi det er forholdsvis enkelt å få symmetri. Tilhelingen etter kjønnsleppereduksjonen er vanligvis uproblematisk og det er lett å rette opp skjevheter.

Er Kjønnsleppereduksjon vondt? – Related Questions

Kan man få dekket intimkirurgi?

For å en slik operasjon i det offentlig må det være en klar medisinsk grunn for å operere deg, feks at du har plaget som du nevner. Hvis kjønnsleppene ikke er så store at de gir plager, eller kirurgen ikke finner at det er nødvendig vil det regnes som en kosmetisk operasjon (akkurat som feks å ta silikon).

Hvorfor operere kjønnslepper?

Dersom de indre kjønnsleppene er såpass store at de skaper problemer og er sjenerende, er det mulig å redusere lengden på dem. Labiaplastikk tar sikte på å redusere størrelsen på de indre kjønnsleppene slik at de ikke lenger henger nedenfor de ytre.

Kan kjønnsleppene vokse?

Kjønnsleppene vokser i gjennom puberteten og som med alt annet er det store variasjoner i når man er ferdig utviklet . Kjønnsleppene vokser og kan også endre farge når de vokser. De ytre kjønnsleppene har vanlig hud med hår på. De indre kjønnsleppene består av tynne fuktige slimhinner .

Hvor er ytre kjønnslepper?

De ytre kvinnelige kjønnsorganer består av området omkring skjedeåpningen, de små og store kjønnsleppene, klitoris og mellomkjøttet (området mellom skjede og endetarm).

Hva betegnes som en operasjon?

Operasjon er det samme som et større kirurgisk inngrep, utført med skarpe instrumenter og som forutsetter total eller omfattende lokal bedøvelse av pasienten. Punksjoner, snitt i byller, fjerning av fremmedlegemer fra øyet og lignende regnes ikke som operasjoner.

Hvordan er det å våkne fra narkose?

– Ved oppvåkning fra narkose og operasjon, kan noen pasienter føle seg trøtte og litt forvirret, mens andre kan føle seg beruset eller litt urolige. Våre pasienter er som oftest i fin form når de våkner, og de kan dra hjem samme dag og kort tid etter oppvåkning, sier anestesilegen.

Hvordan puster man under narkose?

Like før du sovner får du puste ren oksygen på en maske. Når du får full narkose, puster du ikke selv under operasjonen. Du får derfor en liten maske ned i svelget etter at du har sovnet, og masken kobles til en pustemaskin.

Kan man være alene etter narkose?

Mange kan reise hjem allerede den samme dagen, men dette varierer og avhenger av hvilken type operasjon du har gjennomgått. Du kan ikke kjøre bil den samme dagen som du har fått narkose. Du skal heller ikke være alene hjemme den første natten etter en narkose.

Kan man tisse på seg under narkose?

Under operasjonen er det ikke uvanlig at man legger inn et kateter til urinblæren. Normalt fjernes dette kateteret ved operasjonens slutt eller før du forlater operasjonsavdelingen. Man vil helst ikke at du ligger med kateter etter en operasjon fordi det øker sjansen for urinveisinfeksjon.

Kan man være våken under narkose?

Under selve narkose kan du drømme. I tidligere tider kunne man oppleve mareritt under narkose.

Kan det skje at man ikke våkner av narkose?

Rapporter fra titusenvis av operasjoner viser at risikoen for at du ikke skal våkne etter narkosen, er mikroskopisk. Derimot hender det at pasienter for en periode av dager til uker ikke er mentalt helt på topp etter et inngrep.

Hvorfor kan man ikke være alene etter narkose?

Alle pasienter skal ha følge hjem fra operasjonen og ha selskap med en voksen person den første natten. Selv om man har vært gjennom et relativt moderat kirurgisk inngrep, kan man bli noe svimmel eller i verste fall besvime.

Er narkose behagelig?

Narkose er en behagelig form for bedøvelse der du sover og er fullstendig smertefri mens operasjonen pågår. Dagens narkosemetoder er vel utprøvde, uten nevneverdige bivirkninger, meget sikre og gir deg en behagelig søvn. Man sovner behagelig og våkner som av en dyp og god søvn når behandlingen er ferdig.

Blir man ruset av narkose?

Bivirkninger etter narkose

Selv om moderne anestesimidler går raskt ut av kroppen og gir rask oppvåkning ved avsluttet inngrep, vil pasientene føle seg trette og noen gang beruset rett etter avsluttet anestesi. Kvalme var tidligere en hyppig komplikasjon, men er nå sjeldnere.

Hvordan føles det å være i narkose?

Narkose betyr følelsesløshet, og innebærer at alle sanseinntrykk forsvinner. Man er sovende og vil verken se, høre eller kjenne noe under operasjonen. Narkose oppnås ved å gi sovemedisiner og sterke smertestillende medisiner direkte i blodet gjennom en kanyle (plastrør) i armen.

Hva skjer hvis man ikke faster før narkose?

Det er viktig å påpeke at unødvendig lang fastetid ikke er bra, da det medfører økt risiko for tretthet, kvalme og slapphet etter narkosen. Hvis du skal i narkose på ettermiddagen så bør du derfor spise frokost og drikke litt utover dagen, så lenge fastetidene ikke overskrides.

Leave a Comment