Finnes det spekkhogger i Norge?

I Norskehavet og Barentshavet regner man med at det er rundt 3000 spekkhoggere, og en liten andel av disse tilbringer deler av sommeren i svalbardområdet. Spekkhoggeren er den største av hvalene i delfinfamilien, og som de fleste andre delfinarter lever de i sosiale grupper.

Er spekkhoggeren farlig?

I det fri har spekkhoggere – til tross for å være i stand til å felle langt større og sterkere bytter enn mennesker – aldri drept et menneske. De ekstremt sjeldne tilfellene av angrep antas å komme av at en spekkhogger har tatt et menneske for å være en sel.

Når kan man se spekkhoggere i Lofoten?

Lofoten Opplevelser arrangerer spekkhuggersafarier og snorkling med spekkhugger fra Skjervøy i Nord Troms. Vi har daglige avganger fra 31.10.2022 til 15.01.2023. Unntatt perioden 19.12 til 30.12.

Finnes det spekkhogger i Norge? – Related Questions

Kan spekkhoggere angripe mennesker?

De spekkhoggerne som har drept mennesker, har levd i fangenskap, og de menneskene som har mistet livet, har ofte vært trenere. I alle tilfeller har spekkhoggerne angrepet fordi de følte seg truet eller ble tirret til å angripe.

Hva gjør man i Lofoten når det regner?

Her har dere tipsene for hva dere kan finne på når det regner i Lofoten.
 1. Besøk galleri og kunstsenter.
 2. Gå på museum.
 3. Lofotakvariet og opplevelsessenter.
 4. Handle lokale skatter.
 5. Surfing eller SUP.
 6. Dykking eller snorkling.
 7. Lag din egen ost.
 8. Bryggeriomvisning og Magic Ice.

Når kan man se spekkhogger?

Når kan jeg se hvalene utenfor Tromsø? Spekkhoggere og knølhval følger silden – deres hovedmåltid. Det er mye sild fra oktober til januar i fjordene rundt Skjervøy og utenfor Tromsø. Derfor er den beste tiden for å se hval i Nord-Troms fra slutten av oktober til slutten av januar.

Når er spekkhoggere?

Arten er vanlig hele året på norskekysten, men vi finner gjerne større lokale ansamlinger i områder og perioder der det finnes konsentrasjoner av stimfisk som for eksempel sild. Når silda nå for tida overvintrer (fra november til februar) i kystnære farvann i Troms finnes det store ansamlinger av spekkhoggere der.

Når blir det mørkt i Lofoten?

I Lofoten er mørketida kort, under fire uker

Svolvær har mørketid fra 7. desember til 5. januar. På grunn av skumringseffekten er det ganske mye lys midt på dagen, det kan ofte oppleves som et blått lys og kan kalles “blåtimen”.

Når forsvinner snøen i Lofoten?

Vinter i Lofoten starter i november og varer ut mars.

Når er det best å reise til Lofoten?

Vil du unngå kø, men likevel nyte god temperatur, er sensommeren og høsten den beste tiden å besøke Lofoten. LOFOTEN (VG reise) De fleste turistattraksjonene og overnattingstilbudene i Lofoten holder åpent ut september eller lenger.

Når er det varmest i Lofoten?

Den høyeste gjennomsnittstemperaturen i Lofoten er 13°C i juli og den laveste 3°C i januar.

Hvor mange grader nord ligger Lofoten?

Lofoten er ei øygruppe i Nordland fylke, som ligg nord for polarsirkelen på 67. og 68. breiddegrad.

Hva er verdt å se i Lofoten?

 • Besøk Henningsvær – Norges eldste fiskevær. Henningsvær ligger ca.
 • Kunst i Lofoten.
 • Topptur på ski.
 • Fjellturer på sommeren.
 • Med bil har man lett tilgang til flotte fjellturer i hele øyriket.
 • Kajakkpadling.
 • Se Lofoten fra hesteryggen.
 • Nordlyssafari.

Hva betyr ordet Lofoten?

Navnet. Navnet Lofoten kommer av gammelsvensk ló, ‘gaupe’, og norrønt fotr, ‘fot’; opprinnelig brukt om Vestvågøya. Det er et sammenligningsnavn, antagelig brukt med utgangspunkt i de sterkt oppskårede kystlinjene.

Hvor er det best å se midnattsola i Lofoten?

Hvor er de beste plassene i Lofoten for å se midnattssolen?
 • Unstad. Den lille, idylliske bygda Unstad ligger på Vestvågøy, og er en av de mest spektakulære plassene å observere midnattssolen fra i Lofoten.
 • Strendene på Gimsøy.
 • Stranda på Eggum.
 • “Mannen”
 • Uttakleiv strand.

Hvorfor er det lyst hele døgnet i Nord-Norge?

Det er fordi jorda selv står litt på skrå, det vi kaller jordas helning. Når så den nordlige halvkula vender mot sola og vi har sommer, kommer lyset fra dagsida av planeten over på nattsida helt her oppe på toppen av planeten, enkelt forklart.

Hvor går grensen for mørketid?

Sørgrensen for mørketid ved vintersolverv (ved havet og med fri horisont mot sør) på den nordlige halvkule er 67° 8ʹ nordlig breddegrad (på grunn av refraksjonen i jordatmosfæren er ikke grensen ved Polarsirkelen på 66° 33ʹ).

Leave a Comment