Hva betyr navnet indigo?

Indigo eller indigoblått er en mørk blåfiolett farge som utvinnes fra planten Indigofera anil. Indigo er det eldste fargestoff man kjenner, og er funnet brukt i bånd hos mumier i Egypt. Naturlig indigo stammer fra Bengal i Øst-India, og navnet betyr «fargen fra India».

Hvilket navn betyr stjerne?

Stella betyr stjerne på latin og har et oppsving i popularitet på 2000-tallet her i Norge, hvor vi finner 1253 kvinner med dette navnet, enten som eneste fornavn, eller i kombinasjon med et annet.

Hva betyr navnet Iro?

Irina blir i Finland brukt som en form av Irene. På bulgarsk er Iro en gutteform av Irina, som også er bulgarsk form av Irene. Irene er opphavlig et gresk navn. Det betyr fred.

Hva betyr navnet indigo? – Related Questions

Hvor mange heter Indigo?

Bruk av navnet Indigo i Norge og andre land:

Den 01.01.2021 var det 4 gutter/menn med Indigo som første eller eneste fornavn. For jenter/kvinner var det under 4, men minst 1 med Indigo som første eller eneste fornavn. Det var minst 2 kvinner med Indigo som andre fornavn. I England og Wales var Indigo på 590.

Hva heter den nye ungen til Funkygine?

Det avslører hun på Instagram mandag ettermiddag. Vasstrand er nå firebarnsmor, da hun fra et tidligere forhold har datteren Filippa og sønnen Sokrates. Med Sundli har hun sønnen Milano, og nå også det nye familiemedlemmet – en liten gutt som har fått det noe uvanlige navnet Indigo Iro.

Hva betyr navnet IRA?

Et jentenavn av gresk opprinnelse. Ira var på sitt mest populære i 2008. Betydning: gresk:fred, – det er også en indisk jord-gudinne – også mannsnavn, men ikke i Norge, da av hebraisk ‘årvåken’.

Hva betyr navnet Aira?

Aria er eit arabisk kvinnenamn som tyder ‘lysande, skinande’.

Hva betyr navnet Rut?

Ruth og Rut er kvinnenavn med hebraisk opprinnelse. Betydningen av navnet er usikker, men betyr trolig god venn eller nabo.

Hva betyr navnet Ari?

Et guttenavn av norrøn opprinnelse. Ari var på sitt mest populære i 2002 og er for tiden på 495. plass på listen over guttenavn i Norge. Betydning: norrøn:gammelnorsk ord for ørn, på hebraisk betyr det ‘løve’ , på armensk ‘modig’ – også etternavn, 40-50 i Norge.

Hva betyr navnet Ava?

Ava har flere opprinnelser. Det er: en engelsk variant av Eva, som har hebraisk opprinnelse og muligens kan bety «liv» eller «puste». et iransk navn som på persisk betyr «stemme, lyd».

Hva betyr navnet Renata?

Renate og Renata er kvinnenavn med opprinnelse i latinske renatus, «født på nytt».

Hva betyr navnet Renee?

Renee eller Renée er et kvinnenavn dannet av mannsnavnet René, en fransk form av det latinske navnet Renatus, som betyr «født på ny».

Hva betyr navnet Gerda?

Et jentenavn av norrøn opprinnelse. Gerda var på sitt mest populære i 1900 og er for tiden på 496. plass på listen over jentenavn i Norge. Betydning: norrøn:gjerde, vern.

Hva betyr navnet Raymond?

Raymond er et mannsnavn med opprinnelse i det germanske navnet Reginmund dannet av navneleddene ragin, «råd», og mund, «beskytter».

Hva betyr navnet Adele?

Adele en opprinnelig fransk kortform av det tyske kvinnenavnet Adelheid, og det gammelhøytyske Adalhaid, som kommer av adal, «edel», og haidu, «glans». Det kan også komme av det hebraiske order for «pryd». Adele: 1090 kvinner.

Hva betyr navnet Lilly?

Lilly er eit kvinnenamn som er engelsk kjæleform av Elizabeth. Dessutan kan namnet i engelsk assosierast med blomenamnet lily som tyder ‘lilje’. Namnet har fleire variantar: Lilly, Lili, Lily, Lilli, Lillie.

Hva betyr navnet Celine?

Betydning: latin:himmelsk, fransk av det latinske caelius, evt ‘månelys’ som Celene, øker mye i bruk nå . Celine har navnedag 21. februar. Det er 3371 personer i Norge som har dette navnet.

Leave a Comment