Hva betyr navnet Mie?

Mie er kjæleform og kortform av Marie. Marie er en variant av Maria, som er et bibelsk navn og kan bety elsket, stor og sterk, sjøens stjerne, opprører eller dråpe fra havet – alt etter hvordan man tolker navnets opphav. Navnet Mia er kortform av Maria på samme måten.

Hva betyr navnet Mina?

Et jentenavn av tysk opprinnelse. Mina var på sitt mest populære i 2007 og er for tiden på 47. plass på listen over jentenavn i Norge. Betydning: tysk:trolig kortform av Wilhelmina ‘vilje,hjelm – vilje til kamp’ – på arabisk ‘trofast’, av Amina, som vårt Amen – økende bruk.

Hva betyr navnet mila?

Mila har flere opprinnelser. Det er: en slavisk kortform av navn med leddet mil, «kjær, nådegave». en feminin form av Milo, som er en slavisk kortform av navn med mil, og en gammelhøytysk kortform av navn med leddet mild, «mild».

Hva betyr navnet Mie? – Related Questions

Hva betyr Anita på spansk?

Anita er en spansk og italiensk diminutiv av kvinnenavnet Anna eller Ana, det vil si «lille Anna». Navnet Anna er avledet av Hannah som har opprinnelse i det hebraiske ordet for «gunst» eller «nåde», channah.

Hva betyr navnet Malia?

Malia er kortform av Amalia, og kan også være laget av Mali. Amalia og Amalie har blitt til i Tyskland fra en del av tyske navn som begynte på Amal- (Amalberga, Amalgund, Amalgard). Amal betyr travel, flittig.

Hvor kommer navnet mila fra?

Mia, kvinnenavn, opprinnelig svensk kortform av Maria som igjen kommer fra det hebraiske navnet Miriam, men etymologisk stammer navnet formentlig fra egyptiske «mry», som betyr «den elskede». Navnedag 13. juli. Land hvor Mia og varianter av dette er mye brukt.

Hvor mange i Norge heter mila?

Milla var på sitt mest populære i 2009 og er for tiden på 91. plass på listen over jentenavn i Norge. Betydning: engelsk:enten av Camilla, fri tjenerinne, husfrøken, eller av Emilie, vennlig. Det er 992 personer i Norge som har dette navnet.

Når er navnedagen til Milla?

Namnet har fleire variantar: Milla, Mille. Namnedag er 14. mars. Mathilde og Mette har også namnedag denne dagen.

Hva betyr navnet Maia?

Betydning: norsk:trolig kortform av Maria, ‘vakker’ eller ‘sterk’, på vietnamesisk betyr det kirsebærblomst, Maia er også en gresk gudinne for vekst, ‘moderguden’. Maia har navnedag 7. mai. Det er 809 personer i Norge som har dette navnet.

Hva betyr navnet Nora?

Nora er et kvinnenavn med flere opprinnelser, blant annet som en kortform av Eleonora og som et arabisk navn som betyr «lys». Nora (arabisk: نورة) er et svært vanlig navn i Saudi-Arabia. Formen Noora er svært vanlig i Qatar.

Hva betyr navnet Lia?

Et jentenavn av gresk opprinnelse. Lia var på sitt mest populære i 2011. Betydning: gresk:kortform av evangelia ‘godt nytt’, brukt i Etiopia, evt variant av Lea.

Hva betyr navnet Luna?

Betydning: latin:’måne’ – månegudinnen i romersk mytologi (over 20 etternavn). Det er 682 personer i Norge som har dette navnet.

Hvilke navn betyr sol?

Sommerlige navn for jenter

– Man kan velge navn som Solveig, Solborg, Soline og Solvår. I tillegg har vi navnet Sunniva fra gammelengelsk. Dette navnet betyr sol og gave, sier han. For små gutter kan man finne navn som Solbjørn, Solan, Sole og Soleiv.

Hva betyr navnet Malou?

Et jentenavn av thailandsk opprinnelse. Malou var på sitt mest populære i 2008. Betydning: thailandsk:navn på en edelsten.

Hva betyr det navnet Aurora?

Aurora er eit kvinnenamn som kjem av latin aurora med tydinga ‘morgonrøde’. I romersk mytologi var Aurora gudinne for morgonrøden. Framandordet for nordlyset er Aurora borealis.

Hva betyr navnet Lyra?

Lyra er blitt til som jentenavn på engelsk. Det er hentet fra det greske ordet lyra for strengeinstrumentet lyre. Navnet kan være tatt i bruk fordi det minner om rolig musikk og harmoni.

Hva betyr navnet Nila?

Et jentenavn av indisk opprinnelse. Nila var på sitt mest populære i 2009. Betydning: indisk:edelsten, safir.

Leave a Comment