Hva betyr ordet Emma?

Emma er en opprinnelig tysk kortform av kvinnenavn som begynner på Erm- eller Irm-, og er utledet av det tyske ordet ermen som betyr «hel» eller «universell».

Hvilket land kommer Emma fra?

Et jentenavn av gotisk opprinnelse. Emma var på sitt mest populære i 2003 og er for tiden på 1. plass på listen over jentenavn i Norge. Betydning: gotisk:det tyske ordet ‘erm’ el ‘ermen’ kan bety flittig, huslig, eller ‘altomfattende’, og navnet kan vel best oversettes ‘en som kan alt, en som klarer alt !

Hvor mange heter Emma i hele verden?

Navn
AntallPer 1 000
Emma36915
Sofie/Sophie32713
Olivia31113
Ella30212

Hva betyr ordet Emma? – Related Questions

Hvilke navn er ikke lov i Norge?

Det som ikke er mulig å bruke er for eksempel banneord, titler (som Konge eller Prinsesse), medisin- og sykdomsnavn, eller fornavn som etternavn og etternavn som fornavn. Man kan sammenfatte det på en veldig enkel måte: Det er ikke lov med navn som kan gi negative assosiasjoner.

Hva er det mest populære navnet i 2022?

Klart flest heter Anne, med 70 752 stykker. Inger er det 30 530 jenter/kvinner som heter, og 25 139 ved navn Kari. Alle tre er navn som har vært populære over lang tid, og som også var populære da flere samlet seg om toppnavnene enn det som er vanlig nå.

Hvor mange heter Emma i 2012?

Nr.JenterGutter
NavnAntall
1Nora527
2Emma424
3Sofie407

Hva er de mest populære navnene i Norge?

Nora og Noah var navnene flest nyfødte barn fikk i 2021. Navn fra bibelen fortsetter å prege guttenes liste, og for begge kjønn er det flere spennende navn som klatrer oppover. 402 nyfødte gutter fikk navnet Noah eller Noa i 2021.

Hva var det mest populære guttenavnet i 2012?

Lucas/Lukas har vært dominerende de siste fem årene og var det klart mest brukte guttenavnet i 2012.

Hvor mange i verden heter Hermine?

Utbredelse
LandNavneformAntall kvinner
NorgeHermine236 (2007)
TsjekkiaHermina181 (2006)
FrankrikeHermine577 (2004)
USAHerminia12 077 (1990)

Hvor sjeldent er navnet ditt?

Lurer du på hvor vanlig ditt navn er, kan du sjekke det raskt og enkelt på SSB sine nettsider. Her skriver du inn for- eller etternavnet ditt og trykker enter. Søker man for eksempel på et veldig vanlig guttenavn som Jonas, kan man se at det er over 14 000 menn som har dette som fornavn.

Når er et navn beskyttet?

Et etternavn regnes som beskyttet dersom 200 eller færre personer i Norge heter det. For at du skal kunne ta et beskyttet etternavn, må alle som allerede heter det, samtykke.

Hva er det mest brukte navnet i verden?

Muhammad og varianter av dette, er sannsynligvis det mest brukte fornavnet i verden. Det er estimert at omtrent 15 millioner mennesker har dette navnet.

Hva er det eldste navnet?

Det er funnet flere slike avtaler risset i leire i Sumer, som lå i dagens Irak, men forskerne mener at tavla med navnet Kushim er den eldste.

Hva heter flest kvinner i Norge?

Etter Nora på førsteplass følger Emma og Ella som de mest populære jentenavnene.

Hvilket jentenavn er mest populært?

Ifølge navnestatistikken var Nora det mest populære jentenavnet i 2021.

Ville jentenavn?

Det er satt sammen av to deler som betyr vilje og strid/kamp. Ville er også i bruk som jentenavn og etternavn. Jentenavnet er mest sannsynlig variant av Villa, som er kortform av Vilhelmine og Alvhilde. Som kortform av Alvhilde er Ville også variant av Vilde.

Hvor mange navn er det lov å ha i Norge?

Alle skal ha fornavn og ett enkelt eller dobbelt etternavn og kan i tillegg ha mellomnavn.

Leave a Comment