Hva er den beste solkremen?

Testvinner – Solkrem
 • EVY Sunscreen Mousse SPF 20 – BEST I TEST SOLKREM.
 • EVY Daily UV Face Mousse SPF 30 – BESTE SOLKREM FOR ANSIKT.
 • Dr.
 • Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream For Face SPF 30.
 • Garnier Ambre Solaire UV Water SPF 30.
 • Sensai Silky Bronze Cellular Protective Cream for body SPF 30.

Er Sun Lotion solkrem?

Cosmica Sun Lotion er en lett og intensivt fuktighetsgivende solkrem til kropp med solfaktor 30, og gir høy beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler. Cosmica Sun Lotion uten parfyme gir umiddelbar beskyttelse mot solens UVA- og UVB-stråler.

Hvilken solkrem er best for barn?

Testvinner – Solkrem for barn
 • Evy Sunscreen Mousse Kids SPF30 – BEST I TEST SOLKREM FOR BARN.
 • La Roche-Posay Anthelios Wet Skin – BESTE PREMIUMVALG.
 • Nivea Sun Kids Protect & Sensitive Sun Spray – BESTE BUDSJETTVALG.
 • Avène Sunspray SPF 50+ For Children.
 • Rudolph Care Kids Sun Lotion SPF 50.

Hva er den beste solkremen? – Related Questions

Kan solkrem bli for gammel?

En solkrem varer vanligvis i 12 måneder – som er angitt som 12M ved krukke-piktogrammet. Dette er etter åpning – og for å vite når du åpnet den, kan det være lurt å skrive på emballasjen når du åpnet den. Så slipper du å være i tvil om det er solkremen fra i fjor eller fra 2017 du egentlig har stående i skapet.

Er det farlig å bruke solfaktor 50?

Selv om du bruker solkrem med høyeste faktor, er du dårlig beskyttet hvis du ikke smører deg inn med tilstrekkelig mye. Et tynt lag solkrem med faktor 50 vil i praksis bare ha en beskyttelsesfaktor på omkring tre til fem, ifølge toksikolog Ewa Daniél i Astma-Allergi Danmark.

Hvilken solfaktor bør man bruke til barn?

Til barn bør du velge en solkrem med UVA-beskyttelse og minst solfaktor 30 mot UVB. Dette er vanligvis tilstrekkelig for norske forhold. Høyere faktor kan være nødvendig i mer solrike land, til fjells og ved sjøen.

Kan barn bruke voksen solkrem?

Voksne kan fint bruke barnesolkrem om de ønsker. Voksensolkremer inneholder oftere kjemiske filtre, og det kan være ønskelig å unngå bruk av disse hos barn, forklarer hudlege Guldbakke til KK.

Kan man bruke solkrem for barn?

Velg solkrem tilpasset barnets hud. Barn har en finere og mer sensitiv hud enn voksne, og trenger derfor solkrem og solstifter som er tilpasset dem. Solprodukter til barn inneholder milde ingredienser som de fleste barn tåler godt, og de har høy solfaktor (30 eller mer) som gir god beskyttelse.

Når burde man begynne å bruke solkrem?

Om vinteren i Norge når sola står lavt på himmelen, er det ikke nødvendig å bruke solkrem. Utover våren når sola blir sterkere er det viktig å begynne å bruke solkrem igjen. Husk å ta på godt med solkrem om du er på fjellet med snø. Snøen reflekterer UV-strålene og øker sjansen for å bli solbrent.

Blir man mindre brun av å bruke solkrem?

Mange tror at om man bruker høy solfaktor så blir man ikke brun, og dette er heldigvis ikke riktig. Man blir brun selv om man bruker solfaktor, men melaninproduksjonen blir mer kontrollert og brunfargen blir jevnere.

Kan man bli brun av å ligge i skyggen?

Selv om skyggen gir betydelig beskyttelse mot UV-stråling, skjermes du ikke helt fra bestrålingen. Opp til 40 % av UV-strålene når deg allikevel, selv i skyggen. Det innebærer at du også blir brun i skyggen.

Blir man like brun med solfaktor 50?

Ja, man blir brun selv om man bruker faktor 50. Det kan ta lenger tid, men man blir brun. Det kan være lurt å se hva som står på solkremen for noen av de med faktor 50 heter sunblock. Da er det midler i solkremen som blokkerer UV-stråler og da vil man ikke bli brun.

Hva er forskjellen på solfaktor 30 og 50?

Solfaktoren blir oppgitt på ein skala frå 0–100. Talet viser til styrken på vernet mot sola. Noko forenkla kan ein seie at solfaktor 15 blokkerer 93 prosent av UVB-strålane, solfaktor 30 blokkerer 96 prosent av UVB-strålane, og solfaktor 50 blokkerer 98 prosent av UVB-strålane.

Hvilken solfaktor i syden?

I syden og solrike land er anbefalingen å bruke SPF 30 eller mer. Barns hud er ekstra sensitiv for farlige solstråler. Derfor bør barnehud beskyttes med solkrem med høy solfaktor. Barn må ha minimum solfaktor 30, eller solfaktor 50 der solen er sterkere.

Kan en mørkhudet bli solbrent?

Mørkhudede blir ikke like lett solbrente som de med lys hud. Det er pigmentene i huden vår som beskytter oss mot farlig solstråling. De med mørk hud er noe mer beskyttet enn de med lys hud. Men også mørkhudede kan få solskader og føflekkreft.

Blir man mindre brun med høy solfaktor?

Solfaktoren beskytter huden din mot skade fra UV-stråler. – Du blir brun uansett om solfaktoren er høy.

Hvor lenge ligge i sola for å bli brun?

Du kan en fin brunfarge etter bare noen dager med soling, avhengig av hudtype. Det anbefales å oppholde seg i solen i moderate mengder for ikke mer enn 30 minutter om gangen, og deretter gi huden en god utpust i skyggen. For å oppnå den beste brunfargen, er det lurt å sole seg to ganger daglig i fem til ti dager.

Blir man brun i vann?

Ifølge hudlegen slipper nemlig vann gjennom en del UV-stråler – så man bør huske å smøre seg rikelig med vannfast solkrem før du skal bade. – Husk at vannet slipper igjennom en del UV-stråling så man kan bli brent selv om man er i basseng eller sjøen, sier Rørdam.

Hvordan bli brun raskest mulig?

Hvordan bli raskere brun
 1. Bruk solkrem med solfaktor 30.
 2. Bytt posisjon ofte.
 3. Spis mat eller kosttilskudd som inneholder betakaroten.
 4. Prøv å bruke oljer med naturlig SPF.
 5. Ikke vær ute lenger enn huden din klarer å lage melanin.
 6. Spis mat som er rik på lykopen.
 7. Velg tidspunkt for soling med omhu.
 8. Sørg for fuktighet i huden.

Leave a Comment