Hva heter reven i Hakkebakkeskogen?

Jeg heter Mikkel Rev, har reve-nesegrev og revesvans og vakker pels og går på tærne hev. Han spiser helst kjøtt og elsker musestek. Men han blir en helt til slutt, for han redder Brumlemann fra fangenskap. Bakermester Harepus er en dyktig baker og driver bakeriet i Hakkebakkeskogen.

Hva heter pinnsvinet i Hakkebakkeskogen?

Hakkebakkeskogen (Petter Pinnsvin)

Hvem er stemmene i Hakkebakkeskogen?

Norske stemmer
FigurStemme
Mikkel RevStig Henrik Hoff
Bakemester HarepusJan Martin Johnsen
BamsefarIvar Nørve
BjørnemorMarit Synnøve Berg

Hva heter reven i Hakkebakkeskogen? – Related Questions

Hvor lang tid tok det å lage Hakkebakkeskogen?

Manusarbeidet begynte for tre år siden, mens arbeidet med selve filmen tok rundt to år. – Det var en ganske lang prosess, og for å få rettighetene til å lage filmen av Egner-familien ble vi enige om først å lage en pilot, sier Rasmus A. Sivertsen, regissør og medeier i Qvisten Animasjon.

Hva heter Hakkebakkeskogen på engelsk?

Omtale. In Huckybucky Forest you will meet Morten Woodmouse, Marvin Fox, Mister Hare and several other animals. Thorbjørn Egner wrote this about the Huckybucky Forest: Huckybucky Forest is a made up little world that in many ways resemble our own big world.

Hvem har stemmen til Klatremus?

En rekke kjente skuespillere og artister har lånt sin stemme til de populære figurene. Espen Bråten Kristoffersen har hovedrollen, som den alltid optimistiske Klatremus.

Hvor bor Klatremus?

Klatremus (Myodes glareolus) er mest tallrik i skogsterreng, men den kan allikevel påtreffes så høyt som 1400 meter over havet i Sør-Norge. Nordover er klatremusa utbredt helt til Salten i Nordland. Klatremus kan komme inn i bygninger, og er reservoar for musepest som kan smitte til mennesker.

Hvordan er Hakkebakkeskogen laget?

Som de to Flåklypa-forgjengerne skal Dyrene i Hakkebakkeskogen filmes med klassisk stop motion-teknologi. Det betyr at avanserte dukker som justeres mellom hvert bilde slik at det oppstår bevegelse når filmen spilles inn. Ikke med et filmkamera, men med Canon 7D-speilreflekskameraer som en serie stillbilder.

Når skrev Thorbjørn Egner Hakkebakkeskogen?

Han er kjent i flere land for sine fortellinger for barn, særlig de tre hovedverkene Karius og Baktus (1949), Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen (1953) og Folk og røvere i Kardemomme by (1955), som han selv bearbeidet og framførte i flere medier: i Barnetimen i NRK, i bokform, som dukketeater, som

Hvor døde Thorbjørn Egner?

24. desember 1990, Oslo
Thorbjørn Egner / Døde

Hvor ligger Hakkebakkeskogen?

Hakkebakkeskogen er en attraksjon i Kristiansand Dyrepark som ble åpnet 5. juni 2015, basert på figurene fra barneboka Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen av Thorbjørn Egner, utgitt i 1953.

Har Thorbjørn Egner barn?

Thorbjørn Egner/Barn

Hva heter niesen til tante Sofie?

Tante Sofie er ei veldig streng kvinne som bor sammen med sin niese, Kamomilla. Hun synger sin sang “Tante Sofies vise” når hun blir sint eller når noe irriterer henne i byen.

Hvem fant opp Kardemomme by?

Thorbjørn Egner var en norsk barnebokforfatter, tegner og lesebokutgiver. Hans viser, bøker og skuespill for små barn har blitt en selvfølgelig del av norsk kulturarv. Mest kjent er Karius og Baktus, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen og Folk og røvere i Kardemomme by.

Hvor i Oslo er egner fra?

Thorbjørn Egner ble født i 1912 og bodde på Kampen til han var 25 år. Og som hos mange andre kunstnere, mer enn aner vi at også han lot seg inspirere av sin barndom.

Hvilken skole gikk Thorbjørn Egner på?

Yrkesdrømmene gikk også i mange retninger – billedkunst, litteratur, teater og musikk – men det ble innen billedkunsten Egner fikk sin utdannelse. Etter middelskolen studerte han to år ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, med lærere som Per Krohg og Eivind Nielsen.

Hvor mange år ble Thorbjørn Egner?

78 år (1912–1990)
Thorbjørn Egner / Alder ved dødsfallet

Når ble Karius og Baktus filmen laget?

Karius og Baktus er en norsk barnebok fra 1949 som er skrevet og illustrert av Thorbjørn Egner. Hovedpersonene er to tanntroll, og figurene dukket første gang opp i en bok med flere fortellinger for barn fra 1941, Den nye barneboka, og historien var på ti-tolv sider. Da hadde Baktus også en kjæreste med navn Karoline.

Hvilken farge har Baktus på håret?

Namna på dei to trolla er inspirert av karies og bakterie. Karius har svart hår og Baktus har raudt hår.

Leave a Comment