Hva pakker man til storbyferie?

Hovedvekten av det du tar med deg er nesten garantert klær og sko. Her gjelder det å velge plagg som kan brukes flere ganger. Skal du for eksempel stase deg litt opp og gå ut på byen, velg en jakke som kan brukes om igjen. Skjorter og bluser veier mindre, så bruk heller disse til å forandre antrekkene.

Hva skal man ha med på sydentur?

Pakkeliste til ferien
 • Pass.
 • Billetter.
 • Forsikringsbevis.
 • Europeisk helsetrygdkort (for EU/EØS)
 • Visum (hvis det kreves på reisemålet)
 • Vaksinasjonskort (hvis det kreves på reisemålet)
 • Dokumenter/kvitteringer på leiebil, overnattinger og lignende.
 • Førerkort.

Hvordan pakke lett på tur?

En liten tannkrem, tannbørste, liten deodorant, solkrem, barberhøvel, hudkrem og eventuelt en balsam, får alle sammen plass i en liten toalettmappe. Husk likevel på reglene, om du skal ut og fly uten innsjekket bagasje. Alt flytende du pakker, kan maks være i en beholder som rommer 100 milliliter.

Hva pakker man til storbyferie? – Related Questions

Hvor mye bør sekken veie?

Et typisk utsagn er at sekken ikke bør veie mer enn 1/3 av din kroppsvekt, om du er i god form. Veier du 60 kilo, bør sekken altså ikke veie mer enn 20 kilo. Er du overvektig eller i dårlig form, sies det at 1/4 av kroppsvekten er maks. Veier du 60 kilo, men er i dårlig form, bør sekken altså ikke veie mer enn 15 kilo.

Hvordan pakke mest effektivt?

Bruk skikkelig emballasje når du pakker

Solide kasser er viktig når du flytter. Sjekk at bunnen i kassene er brettet riktig. En god regel når du pakker tingene dine, er å begynne med det tyngste nederst og avslutte med det letteste øverst. Pass på at eskene ikke blir for tunge.

Hvordan pakke en tursekk?

Pakk klær nederst i sekken, deretter mat og kokeredskaper. Gjenstander du kommer til å bruke ofte eller ønsker å ha enkel tilgang til, bør plasseres i lommene på utsiden eller i topplommen. Uavhengig av om du følger en sti, er det viktig å pakke de tyngste gjenstandene nært ryggen og midt mellom skulderbladene.

Hvordan pakke effektivt i koffert?

Pakk alltid med ‘ytterst til innerst’ prinsippet. Pakk de ytterste klesplaggene først, og undertøy til sist. Undertøy og sokker trenger ingen «fast plass» i bagasjen, og kan således plasseres mellom andre ting til slutt.

Hvordan pakke inn gaver uten teip?

Pakker du inn noe firkantet, vil et kryss være det lureste. Skal du pakke inn noe rundt, er «sukkertøyet» et populært alternativ. Da kreves det bare papir og tråd. Ellers vil også å bruke en pen eske med lokk i stedet for papir, spare deg for teip.

Hvordan pakke sekken med telt?

Telt festes på rygg av sekk, eller deles opp med stenger i sidelommer og duk i komp. trekk. Niste, hodelykt, førstehjelpsutstyr og annet nødvendig utstyr underveis plasseres i topp-/ sidelommer. Vinterstid bør man pakke klærne litt lenger opp i sekken, ettersom man har større behov for dem underveis.

Hvor stor tursekk bør man ha?

Skal du på en dagstur, så passer det fint med en sekk på inntil 35 liter. Skal du på en weekendtur anbefaler vi en sekk som har størrelse på inntil 65 liter. Skal du på langtur ville vi valgt en sekk som har et volum på inntil 110 liter.

Er det lov å sette opp telt på Strand?

Det er lov å telte fritt i utmark, så lenge teltet er plassert minst 150 meter fra bebodd hus og hytte. Du kan bare telte på samme plass i to døgn. Er du på høyfjellet eller langt fra bebyggelse, kan du telte lenger.

Hvor lenge kan man ligge i telt?

Hvor lenge kan teltet stå? Maksimalt to døgn, hvis man ikke har grunneierens samtykke til å bli lengre. Tidsbegrensningen på to døgn gjelder ikke på høyfjellet eller i områder fjernt fra bebyggelse, forutsatt at oppholdet ikke fører til nevneverdig skade eller ulempe (friluftsloven § 9 annet ledd).

Er det lov å campe på rasteplass?

Du kan også campe i utmark med camp-let der teltet er montert på en tilhenger, eller med taktelt på bilen, men pass på at bilen og tilhengeren er plassert på veien eller på oppstillingsplass, og ikke ute i terrenget. Camping med telt på rasteplasser er i utgangspunktet ikke lov.

Kan man telte hvor som helst?

Som hovedregel, etter friluftslovens §9, heter det at man i utmark kan slå opp telt når det er minst 150 meter til nærmeste bebodde hus eller hytte, og oppholde seg der i inntil 2 døgn. Dersom du ønsker å telte på samme sted over en lengre periode, må du få samtykke fra grunneier.

Hvordan unngå fuktig telt?

Du kan redusere problemet med kondensvann ved å gjøre følgende:
 1. Bruk et vanntett underlag i forteltet.
 2. Sørg for å lufte.
 3. Oppbevar våte ting utenfor forteltet.
 4. Unngå matlaging inni forteltet.
 5. Slå av varmeapparater.
 6. Ikke plasser teltet for nærme vann.
 7. Ta med ekstra håndklær.

Er alle telt vanntett?

I prinsipp har alle telt høy nok vannsøyle til å stå imot regn og fukt fra under, men det som ofte er avgjørende er levetiden og slitestyrken. Vanntetthet i både klær og utstyr blir dårligere over tid og etter hvor mye man bruker det, noe som betyr at et telt med høyere vannsøyle har en lengre levetid.

Hvor mye regn tåler et telt?

En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm. Vannsøyle brukes for å beskrive hvor vanntett et materiale er. En skalljakke har ofte 20 000+ mm i vannsøyle, noen telt har bare 3000 mm, men er allikevel vanntette.

Hvordan tørker man et telt?

Hvordan tørker jeg teltet mitt? Det er en fordel å tørke teltet på en tørr og sval plass. Ta teltet ut av teltposen og heng det over flere tørkesnorer slik at teltet blir minst mulig liggende dobbelt. Dette korter ned tørkeprosessen og du unngår at steder på teltet ikke tørker før det pakkes ned.

Hvordan få sko til å tørke fort?

Raskeste og mest skånsomme måten å tørke sko på er å ta ut eventuelle såler, krøll sammen avispapir og dytt nedi skoen. Bytt papir etter ca 15 minutter, gjenta til papiret ikke lenger trekker til seg fuktighet. Skoene tørker utrolig rask uten at skinnet blir skadet. Ikke sett sko i tørkeskap eller skotørkere med varme.

Leave a Comment