Hva sier Lille My?

«Jeg er bare glad eller sint», sier Lille My. Det røde håret hennes er alltid satt opp midt på hodet, og hun bruker en illrød kjole. Det kler temperamentet hennes. Når det virkelig gjelder, er Lille My både lojal og modig.

Hvem er moren til Lille My?

Lille My ble født på en midtsommersnatt inn i en stor flokk med søsken. Mammaen hennes er Mymlen, og hennes eldre søster heter også Mymlen, men er kjent som “den yngre”.

Hvor bor Hufsa?

Hufsa
Biografi
ØyenfargeSvart
KjennetegnLilla farge, stor kropp og nese
BostedMummidalen

Hva sier Lille My? – Related Questions

Hva slags dyr er Stinky?

Stinky
Biografi
ArbeidIngen
KjennetegnBrunt rotete hår, illeluktende
BostedMummidalen

Hva slags dyr er Sniff i Mummidalen?

Sniff
Biografi
KjønnMann
ArtHalvt fjomsedyr halvt såsdyr
ØyenfargeBrun

Hvem er egentlig Hufsa?

Hufsa (svensk Mårran) er en av figurene i Tove Janssons bøker om Mummitrollet, utgitt fra 1945 til 1970. Hun introduseres i den tredje boka, Trollmannens hatt. Hufsa er en taus, truende, mystisk, og monsterliknende skikkelse.

Hvem bor i Mummidalen?

I Mummihuset bor mummifamilien med Mummitrollet, Mummipappa, og Mummimamma. Huset rommer også Mummitrollets kjæreste Snorkfrøken, hennes bror Snorken og vennene Sniff, Snusmumrikken, Lille My og flere.

Hvor er Mummidalen fra?

På øya Kailo, rett ved den koselige byen Nådendal, finner du Mummidalen, på finsk kalt Muumimaailma. Temaparken er basert på Tove Janssons bøker om Mummitrollet og vennene hans, og ble åpnet i 1993 etter initiativ fra serieskaperen av tegneserien fra tidlig 1990-tallet.

Hvilket land er Mummitrollet fra?

Mummitrollet og de andre karakterene i mummiuniverset ble skapt av den finsk-svenske forfatteren Tove Jansson gjennom 9 romaner og 4 bildebøker i perioden 1945 til 1970. Den første boken het Småtrollene og den store oversvømmelsen.

Er Snusmumrikken og Lille My i slekt?

Det nevnes kort at Lille My og Snusmumrikken er halvsøsken, med samme mor. Lille Mys far navngis ikke. Mummifamilien har adoptert Lille My etter at Mummipappa ble kjent med henne under et av sine eventyr. I tv-serien I Mummidalen er hun en av gjennomgangsfigurene.

Hva heter Mummi på finsk?

Mummitrollet, også kalt Mummi, (Finsk: Muumipeikko or Muumi, Engelsk: Moomintroll) er helten og hovedpersonen i Mummibøkene og deres adaptasjoner.

Hva gjør Mummitrollet om vinteren?

Mange mener at «Trollvinter» er en av Tove Janssons aller beste bøker. Den forteller om den vinteren da mummitrollet våknet opp av dvalen og ble værende oppe. Vanligvis sover et mummitroll seg gjennom hele den kalde årstiden, med granbar i magen, tett sammenkrøpet under teppene.

Hvor mange Mummikrus finnes det?

Det finnes i dag mer enn 100 ulike Mummikopper, og Tove Slotte har designet de aller fleste.

Er Mummitrollet norsk?

I Mummidalen (finsk: Muumilaakson tarinoita, japansk: 楽しいムーミン一家, Tanoshii Mūmin Ikka, norsk: Hyggelig Mummifamilie, bedre kjent som Mummitrollet) er en japansk-finsk-nederlandsk tegnefilmserie basert på barnebøkene og tegneseriene om Mummitrollet av Tove Jansson.

Hvor gammel er Snusmumrikken?

Snusmumrikken er en av figurene i Tove Janssons ni bøker om Mummitrollet, utgitt fra 1945 til 1970.

Hvilke mummikopper utgår i 2022?

Fiske Mummikopp 2022 fra finske Arabia er årets Mummikopp sommersesongen 2022. Motivet på sesongens Mummikopp er inspirert av Tove Janssons og Lars Janssons illustrasjoner fra 1957–1959 og kombinerer tegninger fra tre av seriene deres gjennom en såkalt collage-teknikk.

Når lanserte Iittala mummi?

Mummi – en suksesshistorie

I 1990 ble de første Mummi produktene lansert i Teemaserviset til Iittala, og det var starten på Mummi-krus kolleksjonen vi kjenner den i dag. Alle illustrasjonene på porselenet er basert på Tove Jansson’s originale tegninger.

Hvem eier mummi?

Mummidalen
Informasjon om stedet
EierIngen
BeboereMummipappa Mummimamma Mummitrollet Sniff Snorkfrøken Snorken Lille My Snusmumrikken Hemulen Mymlen II Stinky Bisamrotten Filifjonka Too-ticky Tufsla og Vifsla Misa Ynk Homsen Alicia Heksa Hufsa Politimesteren
Opptredener

Hva heter Snorkfrøken på engelsk?

Snusmumrikken (Finsk: Nuuskamuikkunen, Engelsk: Snufkin, Svensk: Snusmumriken) er en filosofisk landstryker som trives godt i sitt eget selskap. Hver vår kommer han til Mummidalen og vandrer sørover igjen til vinters.

Leave a Comment