Hva skal stå på takkekort?

Hva skriver man i takkekort?
 1. Tusen takk for den fine gaven jeg fikk i anledning min konfirmasjon (dato) Hilsen konfirmanten.
 2. Tusen takk for den fine gaven (konfirmantens navn) fikk til konfirmasjon sin Hilsen foreldrene.
 3. Tusen takk for (gaven) jeg fikk av deg/dere til min konfirmasjon (dato)

Når skal man sende ut takkekort?

Når skal jeg sende takkekortene? Ved dåp, konfirmasjon og bryllup er det innafor å sende ut takkekort to–seks måneder etter bryllupet, og spesielt hvis du har brukt en profesjonell fotograf. Da kan det nemlig ta litt tid å få bildene fremkallet.

Hva skal man skrive på takkekort bryllup?

Husk å takke for alle gaver du har fått til bryllupet.
 • “Tusen takk for den fine… vi fikk til bryllupet vårt den… “, til de som var gjest.
 • “Tusen takk for (gaven), og for at du/dere var med på å gjøre dagen vår til noe helt spesielt!”
 • “Tusen takk for den flotte innsatsen med (f. eks. serveringen) på den store dagen vår.”

Hva skal stå på takkekort? – Related Questions

Skal man sende takkekort etter begravelse?

Takknemlighet kan vises på ulike måter

En må ikke sende et takkekort. Noen velger å takke personlig, sende en melding eller epost til personene det gjelder. Dette gjerne også sammen med et bilde av blomstene som ble gitt.

Hva sier man når noen takker for gaven?

“bare hyggelig”, “det er jeg som skal takke“, “jeg er glad for at du likte det”, “bare å si i fra hvis det er noe mer jeg kan gjøre”.

Hva står i takkekort bryllup?

En hilsen kan bestå av « tusen takk for oppmerksomheten i anledning bryllupsdagen vår. Hjertelig hilsen x & x.». For å utvide litt kan du fylle på med å takke for den spesifikke gaven dere fikk fra hver enkelt. For å personliggjøre kortet kan du signere kortet for hånd.

Når sendes det ut takkekort etter bryllup?

Den mest innlysende oppgaven etter bryllupet, er selvsagt å sende ut takkekort til alle gjestene. Dette er det best å gjøre det så tett opptil bryllupet som mulig (mens alle fortsatt har deres store dag friskt i minne). En tommelfingerregel er at takkekortene skal sendes ut senest én måned etter at bryllupet fant sted.

Hvordan takke for gaven?

Takke du for å gi meg en så fantastisk gave.

Disse generelle takkefrasene kan brukes til all personlig og profesjonell kommunikasjon

 1. Tusen takk.
 2. Tusen takk.
 3. Jeg setter pris på din omtanke / veiledning / hjelp / tid.
 4. Jeg setter oppriktig pris på…
 5. Min oppriktige takknemlighet / takknemlighet.
 6. Min takk og anerkjennelse.

Hvem takker for maten i bryllup?

Den første holdes av verten eller vertinnen, mens takk for maten-talen holdes av den gjesten som har hatt vertinnen til bords. Dette er korte og konsise taler, og det er viktig å huske at man taler på vegne av noen eller noe. En velkommen til bords-tale kan for eksempel holdes på vegne av familien.

Hvor mye er vanlig å gi i et bryllup?

Det finnes ingen fasit på dette, men en mye brukt “metode” er å gi en gave som tilsvarer summen av hva en bryllupsmiddag koster. Summen er ofte mellom kr 500-1.000 per gjest, og oppover.

Hva skål man si i en takk for maten tale?

– En takk for maten tale skal si noe positivt om kokken, servitører og andre hjelper, samt selvfølgelig maten i seg selv, sier Mathias Moe, tekstforfatter i Din Taleskriver som bedriver profesjonell taleskriving til alt fra brylluper til politikere.

Hva skål man ikke ha på seg i bryllup?

Å stille opp i hvitt er kanskje det folk vil reagere mest på, da det er bruden som skal gjøre det og ikke du. Men også rødt og svart er to farger man helst skal styre unna. Rødt er en farge som tar mye plass og oppmerksomhet, og dette er kanskje ikke den beste dagen å gjøre det på.

Kan man ha hvit skjorte i begravelse?

Du kan eksempelvis ta på deg svart bukse, en pen skjorte og mørke sko. Skjorten kan gjerne være hvit, og de fleste har også en mørk jakke som en kan slenge på om været er surt.

Hvilke farger skal man ikke gå med i bryllup?

5 GYLNE REGLER FOR BRYLLUPSGJESTER
 • Ikke overgå bruden: Du skal pynte deg, men et sted går grensen.
 • Ikke kle deg i hvitt, sort, eller rødt: I følge gammel etikette er hvit brudens farge, sort sorgens farge og rødt forførerens farge.

Hvilken farge kan man ikke gå med i bryllup?

Unngå hvitt, det er brudens farge. Velg gjerne farger som passer årstiden. Kjoler i farger som rødt og svart bør også brukes med varsomhet selv om mange ikke er nøye på dette lenger. Har du bunad kan denne brukes uansett!

Hvem skal betale for bryllupet?

Tidligere het det at brudens far skulle bekoste bryllupet på grunn av medgiften. I våre dager deler man gjerne på utgiftene slik at det blir mer en mer rettferdig fordeling av kostnadene. For eksempel at brudens foreldre betaler maten, mens brudgommens foreldre betaler drikkevarene.

Kan man ha svarte sko i bryllup?

Mørk dress

Den sorte dressen ofte blir brukt i begravelser – og et bryllup er jo en gledens dag. Den mørke dressen bør etter vår mening være marineblå eller mørk grå – gjerne med sorte eller brune sko. I et mer formelt bryllup er det derimot sorte sko som gjelder.

Er det vanlig å gå med bunad i bryllup?

Om det står «Galla» på invitasjonen bør du være påpasselig med at du kler deg riktig. Det betyr livkjole og hvitt for menn og fotsid kjole for kvinner. Som mann kan du også bruke militær gallauniform eller bunad. Bunaden kan også damer bruke.

Kan man gå i bryllup uten slips?

– Bruk gjerne mer farger, mindre formelle sko og slips er som regel valgfritt.

Leave a Comment