Hva skriver man til et brudepar?

Den mest vanlige hilsenen å bruke er en variasjon av denne: “Hjertelig til lykke med den store dagen. Jeg/vi ønsker dere alt godt for framtida.” Det er ingenting galt med disse ordene.

Hvordan holde tale i bryllup?

Bryllupstaler – 10 tips
 1. Forbered deg grundig. Skriv ned alt du ønsker å ha med i talen.
 2. Lag gode overganger. Talen skal ikke være kronologisk.
 3. En bryllupstale bør ikke være for lang.
 4. Bruk gjerne visdomsord, ordtak eller sitater.
 5. Humor.
 6. Alvor.
 7. Snakk sent.
 8. Bruk stor skrift på huskelappen.

Hvordan skrive bryllupshilsen?

Bryllupshilsener: Søte forslag
 1. «Gratulerer med deres store dag.
 2. «Mange nye, fantastiske og spennende år venter dere.
 3. «Dette er deres dag, og vi har gledet oss så mye til å feire dere!»
 4. «Dere er virkelig et beundringsverdig par som andre ser opp til!
 5. «Dere trodde kanskje ikke på sjelevenner før dere møtte hverandre.

Hva skriver man til et brudepar? – Related Questions

Hvor mye penger er vanlig å gi i bryllupsgave?

Summen er ofte mellom kr 500-1.000 per gjest, og oppover. Er man i nær relasjon med brudeparet, så kan det være naturlig å gi mer, mens fjernere relasjoner naturlig nok gir en rimeligere gave. En god ide er å gå sammen med venner, og spleise på noe brudeparet ønsker seg.

Hva betyr regn i sløret?

Her i Norge sier man at litt regn i sløret betyr lykke for brudeparet.

Hvordan starte en bryllupstale til bruden?

Skal du holde brudgommens tale, bør du forberede deg i god tid. Begynn gjerne å skrive ned noen stikkord om din tilkommende og familiens hennes et par måneder før bryllupet. I denne tiden kan du også gjerne ha en notisblokk på lomma, slik at du kan notere morsomme episoder og annet av det du måtte tenke på.

Hvem taler når i bryllup?

Hovedtalen holdes av brudens far, alternativt brudens mor. Brudgommens – alternativt brudens – tale. Den tradisjonelle oppgaven brudgommen har, er å takke for bruden. Brudens forlovers tale/eller sang.

Hva skal man skrive på takkekort bryllup?

Husk å takke for alle gaver du har fått til bryllupet. “Tusen takk for den fine… vi fikk til bryllupet vårt den… “, til de som var gjest. “Tusen takk for (gaven), og for at du/dere var med på å gjøre dagen vår til noe helt spesielt!”

Hvordan skrive bryllupstale til søster?

Begynn med å gratulere de med dagen, nevn gjerne navnene deres; “kjære xxx og yyy, gratulerer så mye på bryllupsdagen!” Eller si kjære søster og min nye bror eller noe sånt. Så takker du for at du fikk den ære med å bli din søsters forlover og for at de har satt i stand et så flott bryllup og delt det med så mange.

Hvordan avslutte en tale?

Avslutning
 1. I avslutninga kommer du med ei oppsummering og/eller en konklusjon.
 2. Avslutninga skal ikke inneholde noen helt nye punkter.
 3. Du kan avslutte med ei oppfordring (en skål, et hurra osv.) om det passer.

Hvor lang tid skal en bryllupstale være?

Lengden på en bryllupstale

Talen bør vare maksimalt 3-4 minutter. Under en lang tale blir mange ukonsentrerte. Gjester og brudepar husker bare brokker av talen, og du har ikke kontroll på hva gjestene sitter igjen med av inntrykk.

Hvem skal holde takk for maten tale bryllup?

Den første holdes av verten eller vertinnen, mens takk for maten-talen holdes av den gjesten som har hatt vertinnen til bords. Dette er korte og konsise taler, og det er viktig å huske at man taler på vegne av noen eller noe. En velkommen til bords-tale kan for eksempel holdes på vegne av familien.

Hvem ønsker velkommen i bryllup?

Disse bør holde tale i bryllupet
 • #1 Velkomsttalen. Toastmasteren ønsker velkommen.
 • #2 Brudens foreldre. Mor og/eller far til bruden taler til det nye brudeparet.
 • #3 Brudgommens tale. Dette er hans tale til bruden, og her er det bruden i fokus.
 • #4 Brudens tale. Dette er hennes tale til brudgommen.
 • #5 Brudens forlover.

Hvordan avslutte en tale i bryllup?

– Man avslutter som oftest med en skål. Og klarer man å legge inn en latter eller en munter anekdote om hovedpersonen(e) er det en bonus. Men husk at det er ikke nødvendig å være komiker. De rørende ærlige talene er som oftest de beste, forteller Leikvoll videre.

Hvem ønsker velkommen til bords i bryllup?

1. Velkommen. Ved tradisjonelle familiekonstellasjoner ønsker brudens mor eller far kort velkommen til bords. Velkomsttalen avsluttes med en skål for de nygifte og introduksjon av toastmasteren.

Hva kan man ikke ha på i bryllup?

Her er normen å unngå mye utrigning og gjennomsiktige kjoler. Man skal også styre unna hvitt for å ikke konkurrere med bruden. Sort og rødt er også noe man skal styre unna. Om man bærer rødt i bryllup sies det at man har hatt samleie med brudgommen.

Hvem skal ha blomst i bryllup?

Men, hvem skal egentlig ha knapphullsblomst i et bryllup? Fra gammelt av skal brudgom, forlover, fedre og brudesvenner ha knapphullsblomst. En god regel er brudgom, hans forlover(e) og den som følger bruden opp kirkegulvet. I dag er det også mer vanlig at fedrere til begge skal ha knapphullsblomst.

Når taler brudens far?

I talen gir ofte brudens mor noen kloke ord og råd til sin datter og hennes ektemann. Talen avsluttes med en skål for brudeparet. Avstår brudens far fra å si noen ord, endres rekkefølgen for taler i bryllupet noe. Da tar brudens mor brudens fars plass som første taler etter velkomsttalen.

Skal fadder holde tale i bryllup?

Om brudgommens far akkurat holdt sin tale, er det ofte slik at brudgommens mor istedet dikter en sang til sin sønn. Men hun kan selvfølgelig tale til sin sønn, likt som hans far. Både besteforeldre, faddere, søsken og andre medlemmer av familien må gjerne holde tale om de vil.

Leave a Comment