Hvad hedder historien om Jesus fødsel?

I Bibelen findes beretningen om Jesu fødsel i Det Nye Testamente. Her nævnes den i Mattæusevangeliet, Lukasevangeliet og Johannesevangeliet.

Hvor blev Jesus født ifølge biblen?

Fødsel, barndom og familie

De fortæller dog begge, at Jesus fra Nazaret blev født i Betlehem syd for Jerusalem af sin mor Maria, der havde undfanget ham ved Helligånden. Fødslen skulle ifølge Mattæus være sket senest år 4 f.Kr. og ifølge Lukas i år 6 e.Kr. Marias mand var Josef, der tog Jesus til sig som sin søn.

Hvad julen egentlig handler om?

Julen er en gammel fest som blev holdt om vinteren for at fejre at dagene på denne tid af året blev længere og lysere. I dag er julen en kristen højtid hvor man mindes at Jesus blev født. De fleste mødes med deres familie, spiser julemad, synger, danser om juletræet og giver hinanden gaver.

Hvad hedder historien om Jesus fødsel? – Related Questions

Hvorfor fejrer vi jul den 24. december?

Når kristne fejrer jul i udgangen af december måned, skyldes det ifølge traditionen, at Jesus blev født på et tidspunkt om natten mellem den 24. og den 25. december. Fejringen af Jesu fødsel hænger i højere grad sammen med de førkristne traditioner.

Hvad symboliserer den røde farve i julen?

Rødt er symbolet på Helligånden og martyriet, ildtungerne og blodet. Den standhaftige dansker, der ikke bare nøjes med at gå i kirke juleaften og høre om Jesusbarnet, men også vover sig derhen 2.

Hvad sker der i julen?

Julen i Danmark er højsæson for hygge med traditioner og magiske oplevelser. Besøg hyggelige julemarkeder over hele landet, tag en skøjtetur i skumringen med børnene, arrangér julegaveindkøb med venner og familie i de små hyggelige danske byer eller i storbyerne med pyntede gågader.

Hvad betyder julen for mig?

Julen er vigtig, fordi den giver os nogle ritualer og traditioner, der ikke er til diskussion. Det giver os ro, da vi ikke hvert år behøver at genoverveje og reflektere over, hvad vi skal se i TV, hvad vi skal spise, og hvad der skal ske efter maden. Det er en værdi i sig selv, at julen er, som den plejer.

Hvem fandt på julen?

Jul har ikke ret meget med kristendom at gøre. Folk i Norden har fejret jul, længe før de hørte om, at Jesus blev født. Man fejrede jul i Danmark allerede i 600-tallet. Selve ordet jul stammer fra vikingetiden.

Hvor kommer julen fra?

Den romerske kejser Aurelian genindførte fejringen af guddommen Sol Invictus i år 274, således at fejringen kom til foregå hvert år den 25. december. Fejringen af guddommen Sol Invictus blev inspiration for de kristne, hvor de i 300-tallet e.Kr. begyndte at fejre deres guddoms fødselsdag, Jesu fødselsdag, den 25.

Hvorfor har julemanden rødt tøj på?

Faktisk var julemanden en lille, alfeagtig figur, da den amerikanske karikaturtegner Thomas Nast tegnede ham for Harper’s Weekly i 1862. Nast fortsatte med at tegne julemanden de næste 30 år og ændrede farven på hans jakke fra barkfarve til den røde, han er kendt for i dag.

Hvorfor er der lys på juletræet?

I 1811 blev der i deres hjem tændt et juletræ, som det havde været skik i Martin Lehmans barndomshjem i Holsten, og begivenheden vakte mere end almindelig opsigt i byen. Der gik rygter i kvarteret om, at der var kommet et stort grantræ til hjemmet og der skulle tændes lys på dets grene juleaften.

Hvad er den ældste juletradition?

Mad og drikke har altid været et gennemgående element i fejring af julen. Først efter reformationen hører man om traditioner, der knytter sig til kristendommen.

Hvorfor spiser man brune kartofler til jul?

Den brunede kartoffel opstod i den første halvdel af 1800-tallet som et billigere alternativ til de sukkerbrunede kastanjer, som man i de rige hjem mæskede sig i, når der ved særligt festlige lejligheder, som eksempelvis julen, blev serveret gåsesteg med grønlangkål.

Hvad betyder ordet jul?

Julen, som vi kender den i dag, er en kristen fest. Men ordet jul (oldnordisk: ‘jól’) anvendtes længe før, kristendommen slog rod i Danmark. ‘Jul’ var en betegnelse for fester, der blev afholdt om vinteren, ofte når dagene igen begyndte at blive længere.

Hvorfor spiser vi det som vi gør til jul?

Flæskestegen som julemåltid kan spores flere hundrede år tilbage – helt tilbage til middelalderen. Dengang lod man grisene spise sig fede og mætte hele efteråret. I november blev de slagtet, og i december passede det med at spise grisene til jul, inden de havde ligget for længe i saltlagen.

Hvad er bedst gås eller and?

Kød fra en gås er lidt mildere og finere i smagen end andesteg og begge dele er virkelig et hit til jul og smager virkelig godt med fyld af portvinsmarinerede svesker og æbler. Her får du min bedste opskrift som giver en gåsesteg med saftigt og lækkert kød.

Hvornår var den sidste hvide jul i Danmark?

De ni landsdækkende hvide jul var i årene: 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995, 2009 og 2010.

Leave a Comment