Hvem produserer Baron Ultra?

Skal du male huset ditt i år? Vår mest solgte utendørsmaling er hybridmalingen Baron Ultra. Malingen produseres av verdens største malingsprodusent, Akzo Nobel.

Hvilken maling er best utendørs?

Oljebasert maling ute

Er huset ditt nær sjøen med saltholdig luft, hardt vær og vind, er oljebasert maling et godt valg. Grunner til hvorfor du bør velge oljebasert maling ute: Den er værbestandig. Er lett og påføre, og har en fyldig konsistens da den tørker saktere enn en vannbasert maling.

Kan man bruke beis over maling?

Visuelt er forskjellen tydelig: malingen dekker treverket, mens beisen lar trestrukturen skinne igjennom. Du kan male over beis, men ikke beise over maling. — Mange velger beis til moderne hus med litt funkis-aktig utseende, og først og fremst av visuelle grunner.

Hvem produserer Baron Ultra? – Related Questions

Hva er den beste beisen?

I konkurranse med produkter fra 11 andre produsenter kom Butinox Terrassebeis ut på topp og fikk terningkast 6. Ikke så rart at nettopp denne beisen gikk av med seieren, den er nemlig både robust og fargebestandig, og er spesielt utviklet for å kunne trenge særlig godt inn i treverket og dermed holde vann og fukt ute.

Hvilken maling varer lengst?

DRYGOLIN Nordic Extreme er Jotuns suverent beste maling og er den malingen som har lengst holdbarhet. Ny banebrytende teknologi gir huset overlegen beskyttelse og ekstrem farge- og glansholdbarhet.

Hva er best oljemaling eller vannbasert?

Vann er bra for miljøet

Fra et miljømessig synspunkt er vannbaserte produkter å foretrekke, da de inneholder få løsemidler i forhold til oljebasert trebeskyttelse. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.

Hvor lenge varer Drygolin Extreme?

Inntil 5 år før overmaling. DRYGOLIN Nordic Extreme har en sterk malingsfilm. Kombinert med god farge- og glansholdbarhet og selvrensende overflate, gir dette et nymalt utseende. Huset kan stå inntil 5 år før du tar toppstrøket.

Hva erstatter Drygolin Ultimat?

Detaljer. Jotun Drygolin Ultimat fases ut i 2021 og erstattes av Jotun Drygolin Color Expert.

Hva er best dekkbeis eller maling?

Et argument for å velge dekkbeis, er at den er rimeligere enn maling. Den har imidlertid også kortere varighet – så du må regne med å måtte male huset oftere. Dermed vil det over tid stort sett lønne seg å velge maling, selv om det er et dyrere alternativ akkurat når du maler.

Hvor mye dekker 10 liter Drygolin?

Én liter maling dekker som regel en vegg på 8 til 9 kvadratmeter. Maling kommer gjerne i spann på 10 liter, det betyr at ett spann vil dekke ett strøk på omtrent 80 til 90 kvadratmeter.

Hvor lenge holder Drygolin?

– Den holder bra på farge, og tørker raskt. Med denne malingen rekker du to strøk på én dag og vil få et vedlikeholdsintervall på inntil 12 år. Når det gjelder malingstyper som Drygolin Ultimat og Harmoni Max, har disse en litt høyere glansgrad på 40-50, som vil gi husveggen litt mer skinn.

Hva gjør at huset ser nymalt ut lengst?

Her kan bølgene slå opp til 60 meter, og er blant de mest værutsatte byggene i Norge. Testresultatene viser at malingen gir overlegen beskyttelse mot vanninntrengning og vannbelastning over tid og at den holder lengst på farge og glans, noe som gjør at huset ser nymalt ut lenge.

Hvor lenge må man vente mellom hvert strøk?

Oljemaling: 24 timer – 1 uke, avhengig av temperatur og luftfuktighet. Hybridmaling: Overmalbar etter 4-12 timer, avhengig av temperatur og luftfuktighet. Vannbasert akrylmaling: Overmalbar etter 2 timer, ferdig herdet etter 4 uker. Våtromsmaling: Overmalbar etter 4 timer, ferdig herdet etter 10 dager.

Kan man bruke maling som har vært frossen?

Bruk aldri fryst maling

– Hvis vanntynnet maling fryser, er den ubrukelig. Da må du aldri finne på å male med den. Og selv om frosten kan påvirke konsistensen, kan det i noen tilfeller også være vanskelig å se, så hvis du mistenker at den kan ha vært fryst, er den bare å kvitte seg med.

Kan man bruke 5 år gammel maling?

Holdbar 2-3 år

Men det er ikke noe problem, for så lenge lokket ikke har vært av, spannet er fullt, og malingen ikke har blitt brukket, så tåler den det fint.

Kan man bruke 10 år gammel maling?

Oppbevar maling tett og frostfritt

– Har malingen stått lagret helt optimalt, kan den holde seg i årevis.

Kan maling stå i garasje?

Mange lagrer maling i garasjer. Dette er vel og bra, så lenge garasjen er tørr, og skal malingen også stå der om vinteren, bør garasjen være oppvarmet. Mange gjør tabben at de oppbevarer malingen i en garasje over vinteren, så blir malingen utsatt for frost, og blir helt ødelagt.

Hvor lenge holder beis seg?

Beis: tynn, transparent beis, varighet ca 4-5 år. Oljedekkbeis: mer dekkende beis, varighet ca 7-8 år. Linoljemaling: puster godt, varighet ca 6-8 år. Dekkende maling: varighet 10-12 år.

Hvor ofte må man male huset utvendig?

De rimelige utemalingene og beisene har et vedlikeholdsintervall på ca. fem år. Går du noe opp i pris, kan du doble antall år før du må male huset på nytt igjen. Med de beste produktene kan du faktisk oppnå vedlikeholdsintervall helt inntil 16 år.

Leave a Comment