Hvilke butikker selger Janus?

Janus ull-longs – Sparkjøp.

Hvor ligger Janusfabrikken?

Janusfabrikken ble etablert i 1895 og er i dag en av Europas ledende produsenter av ullundertøy. Ved fabrikken på Espeland i Bergen jobber omlag 130 ansatte med å produsere undertøy og sokker til barn og voksne. Fabrikken er den eneste igjen i sitt slag i Norge.

Hvem eier Janus?

Familiene Vangen og Flatabø har eid Janus-konsernet i Bergen sammen. Nå har Vangen-familien overtatt alle aksjene etter felles ønske fra begge familiene. Janus fabrikken AS ble etablert i 1895. I snart 116 år har virksomheten produsert ullundertøy, ulljakker, ullsokker og annet tilbehør i Bergen.

Hvilke butikker selger Janus? – Related Questions

Hva betyr Janus?

Janus (eller Ianus) er i romersk mytologi guden for portene, dørene, døråpningene, alle begynnelser og enhver slutt. Hans mest kjente trekk i dagens moderne kultur er at han har gitt navn til januar måned, begynnelsen på det nye året. Han er som regel avbildet med to ansikter på et hode som er vendt i hver sin retning.

Hva menes med janusansikt?

Janusansikt, brukes billedlig om sak eller person som viser seg fra to forskjellige sider. Uttrykket kommer fra romersk mytologi. En dobbelport i nordøsthjørnet på Forum i Roma var viet til guden Janus. I midten stod et bronsebilde av guden, med to ansikter, mot øst og vest.

Hva het romernes krigsgud?

Mars, krigsguden i romersk mytologi. Opprinnelig var han en italisk naturguddom, senere ble han likestilt med grekernes Ares. Mars var fra gammel tid en av de italiske folkeslagenes hovedguddommer, og ble særlig dyrket av de krigerske stammene i Mellom-Italia som den fornemste gud nest etter Jupiter.

Hva betyr Juno i gresk mytologi?

Hun ble oppfattet som Jupiters hustru og derfor som himmelens dronning. Navnet er sannsynligvis dannet av samme rot som Jupiter. Opprinnelig var hun en personifikasjon av kvinnens innerste vesen, hennes skytsånd, slik at hver kvinne hadde sin juno.

Hvilken gud er Saturn?

Saturn var den romerske guden for jordbruk, særleg såing. Han var først ein relativt uviktig gud for dei fleste romarane, men populariteten voks då han blei identifisert med greske guden Kronos, og plutseleg blei ein tidlegare gudekonge. Saturn overtok fleire av mytane kring Kronos.

Hvem er faren til Zeus?

I mytologien

Zevs er sønn av Kronos og Rhea. Kronos slukte sine barn, men moren reddet Zevs og gjemte ham i en hule i fjellet Ida på Kreta. Senere styrtet Zevs Kronos og de andre titaner i Tartaros. Han er gift med sin søster Hera og har med henne sønnene Ares, Hefaistos og datteren Hebe.

Hvilken by var Artemis gudinne?

I Efesos ble Artemis identifisert med en orientalsk fruktbarhetsgudinne og fremstilt med mange bryster som en nærende guddom. Skulpturen Artemis fra Efesos er en romersk kopi (1. århundre evt.)

Hva betyr Artemis på norsk?

For NASA-programmet, se Artemis-programmet. Artemis (gresk: Ἄρτεμις) er jaktens, skogens og dyrenes gudinne i gresk mytologi. Hun er også den jomfruelige månegudinnen for helbredelse, kyskhet og barnefødsler. Hun ble ansett som en beskytter av unge piker, den som både skaffet og avlastet sykdommer hos kvinner.

Hvor mange barn fikk Zevs?

Zevs
ForeldreKronos og Rhea
SøskenHera, Poseidon, Hades, Hestia, Demeter, Kheiron
MakeHera
BarnAthene, Apollon, Artemis, Hermes, Persefone (med Demeter), Dionysos, Persevs, Helena, Minos, musene, Ares, Hebe og Hefaistos

Hvem drepte Niobes barn?

I Iliaden fortelles det at Niobe hånet Leto fordi hun kun hadde fått to barn, Apollon og Artemis. Leto sendte derfor sine barn for å drepe Niobes barn; Apollon drepte alle sønnene og Artemis drepte døtrene.

Hva betyr navnet Juno?

Som jentenavn er Juno kjent fra den romerske gudinnen for ekteskap og fødsel. Navnet har uklart opphav, men blir forklart på to måter. Det ene er ung, og i slekt med ordene junior og ung. Eller Juno kan ha samme opphav som Jupiter, navnet på Junos ektemann.

Hvem er den mektigste guden i gresk mytologi?

Zeus – den mektigste av dem alle, gudenes konge og himmelens gud, vokste opp på Kreta. Poseidon – havets og elvenes gud, ofte avbildet med en trefork, Zeus bror. Hestia – ildstedets gudinne og hjemmets beskytterinne.

Hva betyr Vesta?

Vesta er i romersk mytologi en jomfrugudinne som beskyttet arnen og ildstedet, hjemmet og familien. Hennes tilstedeværelse i romersk religion ble symbolisert av den ilden som brant i hennes arne og templer. Hennes nærmeste ekvivalent i gresk mytologi er Hestia.

Hvem er den øverste guden i gresk mytologi?

Zevs er overhodet for gudene på Olympen, og himmelrommet er det egentlige området hans.

Hvor mange barn fikk Zevs?

Zevs
ForeldreKronos og Rhea
SøskenHera, Poseidon, Hades, Hestia, Demeter, Kheiron
MakeHera
BarnAthene, Apollon, Artemis, Hermes, Persefone (med Demeter), Dionysos, Persevs, Helena, Minos, musene, Ares, Hebe og Hefaistos

Hva betyr navnet Hera?

Det er et gresk navn som kommer fra den greske gudinnen Hera. Hun var beskytter for ekteskap og familie. Betydningen er usikker. En forklaring er at det betyr beskytterinne.

Leave a Comment