Hvilke navn er ikke lov i Norge?

Det som ikke er mulig å bruke er for eksempel banneord, titler (som Konge eller Prinsesse), medisin- og sykdomsnavn, eller fornavn som etternavn og etternavn som fornavn. Man kan sammenfatte det på en veldig enkel måte: Det er ikke lov med navn som kan gi negative assosiasjoner.

Kan jenter ha guttenavn?

– Det er nok bare noen få navn som oppfattes som unisex-navn. Det kan være navn som Alex, Ariel, Benny, Chris, Iben, Jøran, Kim, Luca, Noor, Robin, Sydney og Tony. Ellers er det nok ikke mange som man tenker på som unisex-navn. Grunnen er nettopp at navnene stort sett er brukt for ett av kjønnene.

Er Moa et jentenavn?

Artikkelstart. Moa er eit kvinnenamn som kan vere svensk og norsk kjæleform av Maria. I svensk kan Moa også setjast i samanheng med ordet mor. Døme på tilsvarande førenamn som viser til familierelasjon, er Bror, Syster og Sune i Sverige.

Er Nille et navn?

Nilla eller Nille er et jentenavn og en kortform av Pernille. I tiden etter andre verdenskrig ble navnet sjeldent brukt i Norge. I 2013 hadde 39 kvinner i Norge Nilla som første fornavn.

Hvilke navn er ikke lov i Norge? – Related Questions

Er Olive et navn?

Olive har i Norge blitt til som forenklet form av Olivia på 1700-tallet. Det er uklart hva opphavet til Olivia er, men det kan være av guttenavnet Oliver, eller fra det latinske kvinnenavnet Oliva som kommer fra oliven og oliventre. På engelsk ble Olive tatt i bruk rundt år 1900 rett fra det latinske Oliva.

Er Fie et navn?

Fie er eit kvinnenamn som er kortform av Sofie. Namnet har fleire variantar: Fia, Fie.

Er Nille norsk?

Nille er en norsk lavpriskjede med omtrent 360 butikker i Norge og 31 i Sverige. Nille er eid av BC Partners. Forretningene er detaljister for produkter fra Per Aarskog AS.

Hvor mange heter Nille i Norge?

Nille har foreløpig vært lite eller ikke brukt til barn på 2000-tallet i Norge. Den 01.01.2021 var det 28 jenter/kvinner med Nille som første eller eneste fornavn, og 31 Nilla.

Hva står Nille for?

Et jentenavn av nordisk opprinnelse. Nille var på sitt mest populære i 1880. Betydning: nordisk:enten av Pernille ‘av gresk klippe,stein, eller av Nils ‘folkets seier’.

Er Kim et guttenavn?

Kim er et fornavn som kan være både et mannsnavn og et kvinnenavn. Kim: 8044 menn.

Kan man ha to navn?

Plikt til å ha navn. Alle skal ha fornavn og ett enkelt eller dobbelt etternavn og kan i tillegg ha mellomnavn. Enhver har plikt til å bruke sitt fornavn og etternavn som personnavn. Ingen kan ta, endre eller sløyfe navn på annen måte enn etter loven her.

Hva betyr Anita på spansk?

Anita er en spansk og italiensk diminutiv av kvinnenavnet Anna eller Ana, det vil si «lille Anna». Navnet Anna er avledet av Hannah som har opprinnelse i det hebraiske ordet for «gunst» eller «nåde», channah.

Er jo et navn?

Jo er en kortform av navn som begynner på Jo. Jo kommer fra navnet John som kommer fra Johannes. Johannes er en latinsk form av det greske navnet Ioannes.

Er Alex et guttenavn?

Et guttenavn av gresk opprinnelse. Alex var på sitt mest populære i 2009 og er for tiden på 160. plass på listen over guttenavn i Norge. Betydning: gresk:beskyttelse, – navnet er en kortform av Alexander: av ‘alexein’: beskytte og ‘aner’ mann, genitiv: ‘andros’.

Er love et navn?

Love er et svensk mannsnavn og et engelsk kvinnenavn.

Er Eli et guttenavn?

Eli og Elie er et mannsnavn og kvinnenavn med hebraisk eller gresk opprinnelse.

Hva er Hedda?

Hedda er et kvinnenavn dannet som en kjæleform av navn på Hed- og Had-, som Hedvig, fra gammeltysk Haduwig som betyr «strid». Hedda har norsk navnedag 15. oktober.

Er Trude et guttenavn?

Trude er eit kvinnenamn som er kortform av namn på -trud, særleg Gjer-trud, der forleddet tyder ‘spyd’ og etterleddet ‘kraft’. Trude er kanskje innlånt frå tysk. Namnedag er 17. mars.

Leave a Comment