Hvilken maling til bordplate?

Ønsker du å male bordplaten må du sørge for å bruke en vannbasert maling som er vaskbar. – Her vil jeg anbefale enten maling beregnet på panel/list eller gulvmaling. Når det gjelder glans på malingen så bør man vite at jo blankere maling, jo mere syns riper og skader ved bruk og ujevnheter før maling, sier eksperten.

Kan man male lakkerte møbler?

Lakkert panel kan også overmales, men da er det viktig å vaske med et grovt rengjøringsmiddel og å mattslipe bordene for å få god heft. Deretter er fremgangsmåten lik som for ubehandlet panel.

Hvilken lakk til spisebord?

En smart måte å pusse opp lakkerte eikebord, er å fjerne lakken og sette bordet inn med hardvoksolje. Hardvoksolje finnes som fargeløs eller tilsatt fargepigmenter. Glansen er silkematt. Å fjerne lakk kan gjøres enten ved å slipe eller å bruke kjemikalier.

Hvilken maling til bordplate? – Related Questions

Kan man lakke over gammel lakk?

Tidligere lakkerte overflater kan overlakkes. Men vær da obs på at det da vil være den gamle lakken som sikrer vedheft til underlaget. Den gamle lakken bør være hel, uten krakelering.

Kan jeg male over lakk?

Lakkerte møbler kan males. Mattslip lakken med slipepapir og bruk heftgrunn. Da får du god heft og du står fritt til valg av farge og dekor.

Hva er forskjell på metallic lakk og vanlig lakk?

Metallic lakk er lakk med metallisk skjær, som oppnås ved bruk av spesielle aluminiumspulver som pigment. Mye brukt som billakk. – Vanlig lakk er like bra, fordi den nå også har et beskyttende lag med klarlakk på toppen, sier teknisk konsulent Audun Bergerud i NAF.

Hvordan lakkere bordplate?

Bordplater, møbler og inngangsdøren skal ha akryllakk lagt på men god tykkelse, som legges på med en pensel. For gulv må du starte med rund kvern og støvsuger, og her er en god bred vals et godt valg når du lakkerer.

Kan man bruke matolje på treverk?

Enkelte steder på nettet anbefales det å olje benkeplaten med matolje. Dette fraråder vi. Matolje er ikke herdende olje, treverket vil dermed være dårlig beskyttet mot flekker og søl. Man risikerer også at oljen harskner i treverket og fører til vond lukt.

Hvordan behandle eikefiner bord?

Møbler i oljet eikefiner håndteres på samme måte som møbler i oljet eik. Møbler med en lakkert eller beiset overflate bør regelmessig behandles med møbelpolering (for eksempel Furniture Polish fra Leathermaster) for å beskytte overflaten. Noen ting bør vurderes for å unngå misfarging og skade på treet.

Hvordan behandle eik spisebord?

Vi anbefaler å vaske bordet med en myk bomullsklut helst med bare vann eller en mild såpe. Dersom du ser at overflaten er tørr anbefaler vi å behandle møbelet så fort som mulig. På denne måten unngår du vannringer og at smuss danner flekker.

Hvordan få bort flekker på eikebord?

Beste middel for å fjerne flekkene

hvordan skal du egentlig vaske flekken fra eikebordet? Skaar anbefaler å ta Zalo og litt lunkent vann på en klut og bruke den til å vaske vekk sølet. Du vil selv se hvor mye du må skrubbe for å fjerne flekken fra bordet.

Hvordan Hvitolje eik spisebord?

Bruk hvitolje til møbler som kommer hvitoljet fra leverandør, og edeltreolje til møbler som kommer naturlig oljet. Påfør oljen langs treets lengderetning, la det tørke noen minutter og tørk av overflødig olje. La det stå over natten før du tar det i bruk igjen.

Kan man male eik?

Det er viktig at du får en maling som er egnet til møbler, for vanlige veggmalinger vil ikke tåle den type slitasje og rengjøring som et bord utsettes for. Vær obs på at malingen kan trenge litt herdetid. Selv om den tilsynelatende er tørr, kan du få merker i malingen om du setter gjenstanden på den for tidlig.

Hvordan olje heltre bord?

år: Påfør olje i treets retning med en myk, lofri klut. La tørke noen minutter, og tørk bort det overskytende. Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen. La bordet stå over natten før det tas i bruk igjen.

Hvordan få bort ringer på bord?

Hvordan fjerne ringer på bordet?
  1. Legg en bit tørkepapir over ringen du vil fjerne.
  2. Sett strykejernet oppå kjøkkenrullen i noen sekunder, og vips forsvinner ringen.

Hvordan bli kvitt vannmerker?

Steg 1: Lag en blanding med 50 % hvit eddik og 50 % vann. Hell blandingen på en sprayflaske. Steg 2: Spray området med vannmerker og bruk et håndkle til å tørke vekk flekkene. Steg 3: Skyll grundig med rent vann og fjern overskytende vann med en svamp.

Hvordan få et bord til å se gammelt ut?

Det er noen måter å gi tre et utseende som drivved. Den ene er å bleke treet og deretter slipe det ned for å skape et forvitret utseende. En annen er å bruke et brunt fargestoff eller beis for å oppnå en lignende effekt. Du kan også bruke maling eller fugemasse som har en antikk eller drivvedfinish.

Leave a Comment