Hvilken terrassebeis passer til grått hus?

Hvilken terrassebeis er best i test?

I konkurranse med produkter fra 11 andre produsenter kom Butinox Terrassebeis ut på topp og fikk terningkast 6. Ikke så rart at nettopp denne beisen gikk av med seieren, den er nemlig både robust og fargebestandig, og er spesielt utviklet for å kunne trenge særlig godt inn i treverket og dermed holde vann og fukt ute.

Hvordan velge farge på terrassebeis?

Hvordan velge riktig terrassebeisfarge

Det beste tipset for et helhetlig uterom er derfor å ta utgangspunkt i hovedfargen på huset, eller hytta. Ta også hensyn til hvilke farger som vil harmonere best med både omgivelser og stil på huset. Bli inspirert av Jotuns fargekart med Trebitt Terrassebeis, og finn din favoritt.

Kan man beise over gammel terrassebeis?

Før du beiser på ny, må du fjerne gammel beis. Malermester Åsa Schaanning viser en god terrasserens! RESULTAT: Nå er terrassen nullstilt, og klar for ny beis eller olje i ønsket farge. La treverket tørke godt før du setter i gang med det.

Hvilken terrassebeis passer til grått hus? – Related Questions

Kan man ta 2 strøk terrassebeis?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Hvor ofte ha på terrassebeis?

– Olje er som regel en klar behandling. Beis er pigmentert og kan leveres i mange flotte farger. TREBITT Terrassebeis har inntil tre års vedlikeholdsintervaller, mens med olje må du vedlikeholde hvert år, så vi anbefaler TREBITT Terrassebeis.

Hvordan fjerne gammel beis fra terrassen?

Det finnes flere måter å fjerne gammel beis på – terrassebeisfjerner, terrasserens, trerens og malingsfjerner er noen eksempler. Å slipe ned treverket med innleid slipemaskin er også et alternativ.

Hvor lenge holder terrassebeis?

Bruk heller terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Med terrassebeis får du dessuten mange farger å velge blant! Velger du Trebitt Terrassebeis istedenfor tradisjonell terrasseolje har du mer tid til å nyte sommeren.

Hvor lenge varer terrassebeis?

Hvor ofte bør du beise eller olje? Det avhenger av hvor utsatt terrassen er for sol og regn. Jo mer værhardt den står og jo mer den brukes, jo oftere bør den etterbehandles på nytt. En tommelfingerregel er å behandle hvert tredje år dersom du bruker beis og årlig hvis du bruker olje.

Hvordan behandle gammel terrasse?

Så enkelt er det!
  1. STEG 1: RENS. Fukt underlaget lett med kaldt vann.
  2. STEG 2: VASK. Etter 15–20 minutter skrubber du lett over med en terrasseskrubb.
  3. STEG 3: SKYLL. Skyll godt med vann, unngå høyt trykk – gammel beis løsner enkelt!
  4. STEG 4: BEIS. Påfør TREBITT Terrassebeis når treverket er tørt.

Hvorfor flasser terrassebeis?

Terrassebeis kan forsvinne eller flasse av på grunn av flere faktorer: Om man beiser rett opp på gammel beislag (selv om dette ser greit ut), uten å fjerne dette først. Hvis man påfører for mye og det dannes film. Gamle terrasser blir jevnest med kost, da bord kurver og er ujevne og rullen treffer ujevnt.

Hvordan vaske beiset terrasse?

Bruk en kost og hageslange, spyl bort løv og smuss. Følg anvisningen på produktet, og bland ut Absolutt Husvask. Skrubb i vei på terrassen med vaskemiddelet og en vaskekost. Skyll av med rent vann fra hageslange.

Hvordan gråne terrassebord?

Hvis det ikke regner på deler av terrassen, for eksempel under takutstikk, kan man hjelpe gråningsprosessen ved å vanne terrassen med myk stråle fra hageslangen, sier Odd Einar Reseland. Når to strøk trebeskyttelse er påført og har fått tørke, påføres ett strøk overflatebeskyttelse.

Hvordan få naturlig grå terrasse?

Kan brukes på alt trevirke

Det er Organowood 01 Trebeskyttelse som trenger inn i treet og gir den grå fargen. Siden den grå fargen kommer av en kjemisk prosess, vil ikke treverket bli farget med én gang du behandler terrassen eller kledningen.

Hvordan få treverk grått?

Jernvitrol reagerer med sollys og bryter ned overflaten i treverket. Dette gir den fine sølvgrå «fjellhytte-looken» og beskyttelse mot sopp og alger. Vått trevirke er ikke så farlig så lenge fukten slipper ut igjen og får tørket opp.

Kan man pusse terrassebord?

Steg 2: Sliping av terrassebord

Det er veldig viktig at terrassen er helt tørr før du begynner på denne jobben. Du behøver ikke å pusse veldig hardt, det holder å gå lett over med et slipebrett – gjerne Jordans EasyPad slipebrett. Hvilken korning du skal bruke, avhenger litt av terrasseoverflatens utgangspunkt.

Kan jeg vaske terrassen med salmiakk?

Ulike løsninger på å vaske terrasse selv

Det finnes en rekke ulike metoder, og flere rene kjerringråd, som mange gir for å spare penger og gjøre det enkelt. Det kan være å vaske terrasse med klorin, eller salmiakk.

Hvorfor terrassebord med riller?

Rillene gjør terrassebordene mer behagelig å gå på og vi anbefaler ofte rillede bord til trapper, gangbaner, brygger og steder der du ønsker et noe mer sklisikkert alternativ. Gulvet kan også bli ekstra spennende om du blander ulike dimensjoner.

Hva er best å behandle terrassebord med?

Impregnerte terrassebord har dårligere beskyttelse i snittflaten. Vi anbefaler derfor å impregnere endeveden mens du snekrer terrassen. Senere behandles endeveden på terrasseborden på lik linje med resten av terrassen – du behandler de synlige flatene. Bruk terrassebeis eller -olje på endeveden.

Kan man bruke dekkbeis på terrasse?

Bjørg Owren ved Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI), understreker samtidig at manbruke beis som er direkte beregnet for terrassebord. – Beis eller dekkbeis som er beregnet på veggkledning, skal ikke brukes på gulv. Gulvprodukter må ha helt andre egenskaper enn vegg, sier Owren.

Leave a Comment