Hvilket jentenavn er mest populært?

Ifølge navnestatistikken var Nora det mest populære jentenavnet i 2021.

Er sol et jentenavn?

Et jentenavn av norrøn opprinnelse. Sol var på sitt mest populære i 2008 og er for tiden på 297. plass på listen over jentenavn i Norge.

Er Indigo et italiensk navn?

Ordet indigo er lånt frå spansk og tyder ‘indisk’. Fargen har fått namnet sitt fordi naturleg indigo vert utvunne i Bengal i Aust-India.

Hvilket jentenavn er mest populært? – Related Questions

Hvilket navn betyr kriger?

Einar er et opprinnelig norrønt mannsnavn som er sammensatt av to ledd som betyr «én» eller «alene» og «kriger». Navnet er svært vanlig på Island. Navnet er vanlig i Norge.

Hva betyr storm som navn?

Storm er et mannsnavn med opprinnelse i det norrøne ordet stormr, «storm». Storm ble opprinnelig brukt som et tilnavn. Navnet kan også tolkes med betydningen «ivrig».

Hva er indigo på norsk?

Indigo eller indigoblått er en mørk blåfiolett farge som utvinnes fra planten Indigofera anil. Indigo er det eldste fargestoff man kjenner, og er funnet brukt i bånd hos mumier i Egypt. Naturlig indigo stammer fra Bengal i Øst-India, og navnet betyr «fargen fra India».

Er Indigo et navn?

Indigo er litt i bruk som navn for både guter og jenter i Norge. Den 01.01.2021 var det 4 gutter/menn med Indigo som første eller eneste fornavn. For jenter/kvinner var det under 4, men minst 1 med Indigo som første eller eneste fornavn.

Hvilke farger er det i indigo?

Indigo er et blått til blåfiolett fargestoff som brukes til farging av tekstiler. Den kjemiske formelen er C16H10N2O2.

Hvilket land kommer navnet Aurora fra?

Aurora er eit kvinnenamn som kjem av latin aurora med tydinga ‘morgonrøde’. I romersk mytologi var Aurora gudinne for morgonrøden. Framandordet for nordlyset er Aurora borealis.

Hvilke navn betyr sol?

Sommerlige navn for jenter

– Man kan velge navn som Solveig, Solborg, Soline og Solvår. I tillegg har vi navnet Sunniva fra gammelengelsk. Dette navnet betyr sol og gave, sier han. For små gutter kan man finne navn som Solbjørn, Solan, Sole og Soleiv.

Hva er navnet på nordlys?

Det latinske navnet på nordlys er aurora borealis. Det samme lysfenomenet kalles sørlys, eller aurora australis, når det opptrer på den sørlige halvkule, og en fellesbetegnelse på begge er polarlys.

Hvor mange heter Ayla i Norge?

I Norge er det det 852. mest populære navnet og det er 211 jenter som heter Ayla.

Hva betyr Anita på spansk?

Anita er en spansk og italiensk diminutiv av kvinnenavnet Anna eller Ana, det vil si «lille Anna». Navnet Anna er avledet av Hannah som har opprinnelse i det hebraiske ordet for «gunst» eller «nåde», channah.

Hvor mange heter Nora?

Utvalgte tabeller og figurer fra denne statistikken
Antall Antall per skrivemåte
1. Nora/Norah409
Nora397
Norah12
2. Emma369

Hvor mange heter Stella i Norge?

Utbredelse
LandNavneform Antall kvinner
CanadaStella
BelgiaEstelle
NorgeStella719 (2012)
SlovakiaStela979 (2010)

Hvilket navn betyr stjerne?

Stella betyr stjerne på latin og har et oppsving i popularitet på 2000-tallet her i Norge, hvor vi finner 1253 kvinner med dette navnet, enten som eneste fornavn, eller i kombinasjon med et annet.

Er det lov å hete Jesus i Norge?

82 menn har dette som første fornavn. 28 menn har det som eneste fornavn.

Leave a Comment