Hvor får man kjøpt frisbee?

Her er en liste over de forskjellige butikkene det er tilgjengelig.
 • Guru Disc Golf. Guru Disc Golf er landets største importør og distributør av disker og diskgolfutstyr i Norge, og har agenturet på de fleste av de største merkene i verden.
 • DGShop.
 • Aceshop.
 • FlyShop Norge.
 • Frisbeebutikken.
 • Back Nine.
 • Diskgolfbutikken.

Hvor mange frisbeer trenger man til frisbeegolf?

Hva trenger jeg for å komme i gang? Alt du trenger er 1 disk, men det som er å anbefale er en startpakke på 3 disker som inneholder en fairway driver, en midrange og en putter. Disse er i tillegg nybegynner vennlige, det finnes masse forskjellige disker som passer til forskjellig kraft og teknikk.

Er frisbeegolf gratis?

Selv om det ikke finnes nøyaktige tall på antall spillere i Norge, regner man med at det er mellom 20.000 og 25.000 som spiller hvert år. Det er lett å komme i gang med frisbeegolf og det passer for hele familien. Utstyret er billig og det er gratis å spille på alle banene i Norge.

Hvor får man kjøpt frisbee? – Related Questions

Hvem er Norges beste i frisbeegolf?

Rating norske spillere
#SpillerRating
1Jostein Bergem Håland1001
2Espen Møkkelgjerd992
3Per-Erik Husebø987
4Sølve Hatlen981

Hva kalles frisbeegolf på norsk?

Diskgolf, eller frisbeegolf, er en av de individuelle øvelsene innen frisbeesporten, og målet er å treffe en kurv eller et avtalt mål med færrest mulige kast. Det offisielle internasjonale navnet på sporten er Disc Golf. I Norge blir den kalt for både Frisbeegolf, Disc golf og Diskgolf.

Hva koster det å spille frisbeegolf?

Diskgolf er en billig sport

Mens bare et medlemskap i vanlig golf koster mange tusen, koster det veldig lite å begynne å spille diskgolf. Det er gratis å bruke banene, medlemskap i en lokal klubb er anbefalt men ikke en nødvendighet, og du kan få et meget bra nybegynnersett til bare noen hundre kroner.

Hva heter en frisbee på norsk?

En frisbee, sendeplate eller skjenebrett er et leketøy eller sportsredskap.

Hvordan fungerer frisbeegolf?

Frisbeegolf spilles som tradisjonell golf, men med frisbeediscer og kurver i stedet for køller og golfballer. Det regnes som et registrert kast hver gang frisbeediscen kastes. Målet er å treffe kurven på så få kast som mulig. Spilleren som har lavest antall kast etter at en runde er spilt, vinner.

Hvor mange disc golf baner er det i Norge?

Dette er en liste over frisbeegolfbaner i Norge. I 2020 var det listet opp 89 baner i Norge i den offisielle kurskatalogen til Professional Disc Golf Association (PDGA). 47 av disse var fullstørrelse baner med 18 hull eller mer, og 36 av dem var mindre baner som har minst 9 hull.

Hva koster en golfbane?

Det å bygge en golfbane koster penger. Hvis banen koster 50 millioner kroner, blir det 50.000 pr aksje med 1.000 medlemmer. Det koster anslagsvis 10 millioner kroner å drive banen i året. Det blir 10.000 kroner pr medlem før sponsorer og greenfee.

Hvem fant opp frisbeegolf?

Ed Headrick regnes som «frisbeegolfens far». Han utviklet den første frisbeegolfbanen i California og han fant opp den første golfkurven «Disc Pole Hole» i 1975 slik vi kjenner den i dag med kjetting og kurv.

Hvordan bli god i frisbeegolf?

Hekta på frisbeegolf? Her er tipsene som gjør deg bedre
 1. Bruk riktig frisbee eller disk.
 2. Begynn å kast med putter.
 3. «Forehand» for kast som skal gå til høyre på slutten.
 4. «Backhand» for kast som skal gå til venstre på slutten.
 5. «Tomahawk» for kast over hindringer på banen.
 6. Bruk putter når du skal få disken opp i kurva.

Hva er verdens lengste frisbee kast?

Gjenstanden som kan kastes lengst på Jorden, er en spesialutviklet frisbee som kalles en aerobie flying ring. Verdensrekorden ble satt i 2003 av Erin Hemmings og lyder på 406 meter. Det som begrenser kastlengder, er tyngdekraft og luftmotstand.

Hva er en Overstabil frisbee?

Overstabile discer:

Overstabile discer har mye fade, og lite glide og turn. For nybegynnere kan overstabile discer brukes dersom man ønsker at discen skal avslutte hardt til venstre. For viderekomne med mye kraft brukes også overstabile discer for lange, kontrollerte kast, samt til kast i motvind.

Hva er Mando i frisbeegolf?

Obligatorisk hinder eller «Mandatory» (Mando) – er en hindring på banen man må kaste på rett side av eller igjennom. Dette er typisk trær, stolper eller lignende. Mandatory er oftest merket med pil som angir hvilken side av mandoen discen skal kastes på, og dette er også forklart på Tee skilt.

Hvor langt kaster man frisbee?

Fristil – et lag på to eller tre utøvere kaster til hverandre på en så vanskelig og kunstferdig måte som mulig. Discathon – en kondisjonskrevende øvelse hvor man skal løpe og kaste seg gjennom en 1 km lang bane raskest mulig.

Hvor startet frisbeegolf?

Idretten startet i USA på 1960-tallet – like etter at frisbeen ble oppfunnet. Det finnes over 3000 frisbeegolfbaner rundt om i verden, og sporten har hatt en vekstrate på rundt 15% globalt de siste 10 årene.

Er frisbeegolf en sport?

Frisbeegolf begynte på 1970 tallet i USA og er en sport som har hatt stor vekst de siste årene både nasjonalt og internasjonalt. Frisbeegolf er en sport som har mange likheter med vanlig golf, men istedenfor ball og kølle brukes det Frisbeegolf disker.

Hva er Dropzone i frisbeegolf?

Det er lov å trekke disken 1 meter inn på banen fra der den gikk OB før en kastar neste kast. På enkelte baner er det oppgitt områder der det skal kastes fra etter at disken har vært OB. Disse blir kalt “Dropzone”.

Leave a Comment