Hvor lenge bruke Elidel?

Avbryt behandlingen med Elidel så snart symptomene på eksem har forsvunnet. Bruk kremen så lenge legen anbefaler det. Hvis det ikke har skjedd en forandring etter 6 uker eller hvis eksemet ditt forverres, skal du kontakte legen din.

Hva er årsaken til atopisk eksem?

Tilstanden er hyppig blant spedbarn og småbarn, mange vokser det av seg, men en mindre andel har plager også i voksen alder. Årsakene til atopisk eksem er sammensatte og tett knyttet til genetikk og immunsystemet. Tilstanden kan påvirkes av faktorer som blant annet stress, allergier og ulike irritanter.

Kan man bruke Betnovat i ansiktet?

Gruppe III(eks Elocon og Betnovat) og IV(eks Dermovat) preparater må ikke benyttes i ansiktet, da de kan forårsake tynn hud, utvidete blodkar og kortisonutslett(rødt utslett med varierende grad av hevelse og små «kviser» med hvite topper.

Hvor lenge bruke Elidel? – Related Questions

Hva er en dermatitt?

Dermatitt er en samlebetegnelse på betennelsestilstander som oppstår i overhuden (epidermis) og øvre delen av lærhuden (dermis). ‘Dermatitt‘ og ‘eksem’ brukes gjerne om hverandre, selv om dermatitt er et noe videre begrep enn eksem i fagspråket.

Er det farlig å bruke kortisonkrem?

Mange er bekymret for skadelige effekter av kortison. Blant annet vet vi at huden kan bli tynn og skjør dersom kortisonkremer/-salver brukes over lang tid. Hos barn og ungdom er det imidlertid vist at bivirkninger i huden raskt forsvinner når kortisonkuren avsluttes.

Hvor lang tid før kortisonkrem virker?

Kortison begynner å virke innen 24-48 timer, men noen ganger kan det ta lengre tid før den virker. Effekten av kortison varer i ca 2-3 uker.

Kan Dermovat brukes i ansiktet?

Dermovat tilhører den sterkeste gruppen av steroidkremer og skal aldri brukes i ansikt. Du vil da lett kunne utvikle synlige blodkar og få tynn hud. Dermovat er imidlertid meget fin å bruke i korte perioder andre steder på kroppen ved mye utslett.

Hva er best av salve og krem?

Salver virker mykgjørende og sikrer effektiv hudkontakt for virkestoffene. Kremer består av fettstoffer emulgert i vann. De oppleves mindre fete, smitter mindre av enn salver og er mer kosmetisk akseptable.

Hva hjelper Dermovat mot?

Dermovat krem og salve lindrer symptomer av visse hudtilstander:
  • Ofte tilbakevendende eksem.
  • Psoriasis (tykke flak av inflammert, rød hud, ofte dekket av sølvfarget skall).
  • Lichen Planus (en hudsykdom som forårsaker kløende, rød-fiolette og flattoppede klumper på håndflaten, forarmer eller nedre del av leggen).

Kan man bruke Dermovat i underlivet?

Lichen planus i underlivet behandles vanligvis med sterk steroidsalve (Dermovat), men hos en del pasienter har ikke salven god nok effekt. Det er forsøkt flere typer behandling med tabletter og sprøyter ved GELP, ofte uten sikker effekt.

Hva kan man smøre i underlivet?

Vi anbefaler Canesten* eller Pevaryl* krem og vagitorier. Vagitorien føres inn i skjeden om kvelden, og kremen smøres rundt skjedeåpningen 2-3 ganger daglig i 1-2 uker. Diflucan kapsel er et alternativ dersom behandling med krem/vagitorier i og rundt skjeden ikke er egnet.

Hvorfor får man lichen?

Vi vet ikke hva som forårsaker lichen sclerosus. Det er ingen infeksjon, tilstanden smitter ikke og kan ikke overføres ved seksuell kontakt. Sykdommen kan i noen tilfeller være forbundet med autoimmune sykdommer, som stoffskifteproblemer eller manglende pigmentering av huden.

Hva utløser lichen planus?

Årsaken er ukjent, men sannsynligvis skyldes sykdommen en unormal immunreaksjon, en autoimmun sykdom som kan være utløst av en virusinfeksjon – blant annet er det økt forekomst hos personer med hepatitt C-infeksjon.

Hvordan bli kvitt lichen?

Den mest effektive behandlinga er sterke kortisonkremar brukt over lang tid. Kortison tynnar ikkje ut huda i område som er råka av lichen sclerosus. Ved langvarig, systematisk behandling med sterke kortisonpreparat, kan einskilde oppnå å bli kvitt plagene.

Er lichen planus farlig?

Prognose. Ofte forsvinner symptomene av seg selv etter en periode, men de kan også komme tilbake eller blir kroniske (2). Lichen planus i munnen eller på kjønnsorganer kan muligens gi en litt økt risiko for kreft (2).

Er lichen planus en autoimmun sykdom?

Lichen planus er betegnelsen på de spesifikke hudforandringene som foreligger ved denne tilstanden. Det er en kronisk betennelse, sannsynligvis av autoimmun opprinnelse, som kan lokaliseres til ytre kjønnsorganer.

Er lichen arvelig?

Sykdommen anses i dag som en såkalt autoimmun tilstand, det vil si at kroppens immunapparat angriper eget vev. Det er en overhyppighet av andre autoimmune sykdommer som vitiligo og stoffskifteproblemer hos de med lichen sclerosus. Arvelige faktorer kan også være medvirkende.

Hva trigger autoimmun sykdom?

Autoimmune sykdommer oppstår som følge av at kroppen feilaktig starter å produsere antistoff som angriper kroppens egne friske celler og vev – om igjen og om igjen. Det finnes mer enn 100 sykdommer som er av autoimmun karakter, mange av dem med overlappende symptomer.

Hvordan ser lupus utslett ut?

Utslettet er rødt, huden er fortykket, og det kan flasse litt. Utslettet kan oppstå i ansiktet på kinn og nese. Utslettet brer seg og etterlater arr områder.

Leave a Comment