Hvordan få vekk fettflekker på tøy?

Slik gjør du:
  1. Fjern mest mulig jord og gress fra plagget.
  2. Ta litt Omo Flytende direkte på flekken og trykk det forsiktig inn.
  3. La det virke i inntil 30 minutter.
  4. Skyll godt.
  5. Vask plagget som normalt. Husk riktig vaskemiddel: Omo Color til farget tøy og Omo Ultra Hvitt til lyst og hvitt tøy.

Hvordan bli kvitt flekker på hvite klær?

Hvis du har fått en vanskelig flekk på et plagg, kan du vrenge plagget og legge det på et bord eller lignende. Deretter tar du ca 2 spiseskjeer eddik på en klut eller fille, som du gnikker mot flekken. Når flekken er borte, kan avslutte med å vaske tøyet i lunkent vann tilsatt ytterlig 2-3 desiliter hvit eddik.

Hva tar fettflekker?

Fettflekker – potetmel for ekstra vanskelige flekker

Dersom det ikke gjør det, kan flekken dyppes eller fuktes med oppvaskmiddel og som skal trekke i 4-6 timer før den vaskes. Hvis flekken er veldig seig og vanskelig, dryss potetmel over den, la den tørke, pensle av, skyll med kaldt vann og til slutt vask den i maskin.

Hvordan få vekk fettflekker på tøy? – Related Questions

Kan man bruke Zalo på klær?

Fjerne fettflekker på klær med Zalo

Alle tekstiler tåler Zalo – også silke og ull. Når du ser at flekken begynner å løse seg opp, vasker du klærne på samme måte som vanlig. Du kan også bruke Zalo til å fjerne tyggegummi på klær.

Hva løser opp fett best?

Rent med grønnsåpe. Har du tøffe flekker, kan grønnsåpe være den beste løsningen. – Smør et tykt lag med grønnsåpe på flekkene ved hjelp av en klut eller en engangssvamp, forklarer nettstedet. – Gni så til flekkene løser seg opp og forsvinner, og skyll over med kaldt vann.

Hvordan få bort fettflekker på kjøkken?

Bland litt vann, eddik og Zalo sammen. Det blir det perfekte hjemmelagde supervaskemiddelet! Sitrusspray kan også være et fint alterantiv om du opplever at fingermerker og fettflekker sitter godt på frontene.

Hvordan fjerne fett fra treverk?

Har noen sølt noe med fett på ditt favorittmøbel av tre, er det ingen grunn til bekymring. Det du trenger da er litt salmiakk blandet med kaldt vann. Dypp en klut i blandingen og gni over flekken til den er borte.

Hvordan fjerne fettstift?

Fjerne fargestift fra veggen med Eddik

Klærne er også ofte fulle av fargestift. Til dette trenger du eddik og en gammel tannbørste. Dypp tannbørste i utvannet eddik og skrubb flekkene bort. Vask så klærne i vaskemaskinen.

Hvorfor blir Klær flekkete etter vask?

Årsaken. Konstant vask ved lave temperaturer (40 °C eller mindre) og økende bruk av enzymbaserte vaskemidler, kan føre til at mugg og gelatinaktig smuss bygges opp i dørpakninger, rør og trommel. Dette kan blokkere slanger, forårsake lukt i vaskemaskinen og kan etterlate avsetninger på tøyet.

Kan Zalo bleke klær?

Hell litt Zalo på flekken og gni det godt inn. La det virke en halvtimes tid. Skyll Zalo godt ut før du vasker plagget i vaskemaskinen på så høy temperatur som plagget tåler, og med et godt blekemiddelholdig vaskemiddel.

Kan man bruke Oppvasktabletter i vaskemaskin?

Rengjøring av vaskemaskinen

Du tror kanskje oppvasktabletter også fungerer i vaskemaskinen? Det er ikke lurt å rengjøre vaskemaskinen med oppvasktabletter, og vi fraråder dette på det sterkeste.

Hvordan få farget tøy hvitt igjen?

Klart for klortrikset. Her er det bare å prøve seg med klorin. Klorin skal ifølge husmotipsene som finnes på nett fungere bra til å fjerne misfarging av denne typen. Jeg heller en dæsj klorin i en bøtte med varmt vann (tipper det dreier seg om cirka 1 dl klorin til en full bøtte, og legger de lyselilla klærne oppi.

Kan man bruke Vanish på farget tøy?

Vanish Oxi Action Gel

Legg tøyet i bløt i høyst 1 time for farget tøy og høyst 6 timer for hvitt tøy. 3. Legg beholder med 33 ml dose i vaskemaskinen, og vask som vanlig med vaskemiddel.

Hvordan fjerne gule flekker fra hvitt tøy?

Hvordan fjerne gule flekker fra klærne?
  1. Helle litt tøyvask direkte på flekken.
  2. Gnir vaskemiddelet lett inn, gjerne med baksiden av en skje.
  3. La virke opp til ½ time.
  4. Vaske deretter plagget som vanlig i maskinen med vaskemiddel tilpasset plagget.

Hvordan få gult tøy hvitt?

Ha 1 – 2 desiliter klorin i vaskemaskinen (avhengig av hvor mye klær du skal bleke), og vask klærne på den temperaturen du vanligvis ville vasket det. Når kloravsken er ferdig, vasker du klærne en gang til, denne gangen uten klorin, men med litt vaskemiddel.

Kan Vanish bleke klær?

4. Kan jeg bruke blekemiddel med Vanish-produkter? Vi anbefaler ikke bruk av blekemiddler med Vanish-produkter. Er du ute etter å gjøre dine hvite klær hvitere, anbefaler vi noen av våre Vanish Oxi Action Chrystal White-produkter.

Leave a Comment