Hvordan føles smerter ved blindtarmbetennelse?

Det første symptomet er vanligvis smerter i magen. Etter noen timer kan smertene flytte seg til høyre nedre side av magen. Smertene blir ofte verre dersom du beveger deg, og blir bedre dersom du ligger og trekker opp knærne. Du kan miste appetitten, bli kvalm og kaste opp.

Hva kan blindtarmbetennelse føre til?

Har man mistanke om at magesmertene skyldes blindtarmbetennelse, skal man alltid kontakte lege. Grunnen til dette er at blindtarmvedhenget kan sprekke (perforere) dersom den ikke blir behandlet, noe som igjen kan føre til bukhinnebetennelse (peritonitt) som er en alvorlig infeksjon i magen.

Hvordan sjekke om du har blindtarmbetennelse?

Undersøkelser. Legen trykker på magen, og kan ved blindtarmbetennelse finne en ømhet på høyre side av magen mellom navlen og hoftekammen. Hvis det er mistanke om en byll omkring blindtarmen, foretas ultralyd- eller CT-skanning av bukhulen. Antall hvite blodlegemer i en blodprøve er oftest forhøyet, men kan være normalt

Hvordan føles smerter ved blindtarmbetennelse? – Related Questions

Hva kan blindtarmbetennelse forveksles med?

Ved mistanke om blindtarmbetennelse bør man kontakte lege. Diagnosen kan være vanskelig å stille fordi blindtarmbetennelse kan forveksles med sykdommer i andre organer i bukhulen (galleblæren, nyrene, eggstokkene).

Har man høy CRP ved blindtarmbetennelse?

Blodprøver som kan tyde på infeksjon, slik som CRP og hvite blodceller tas ofte ved mistanke om akutt blindtarmsbetennelse.

Kan man kjenne blindtarmen?

Selv om blindtarmen sitter nederst på høyre side av magen er det ikke alltid her man kjenner det først. – Mange, og da særlig barn, kan peke på området rundt navlen som det første stedet der man kjenner å ha vondt, og det er først etter flere timer at smertene vil forflytte seg til nedre, høyre side.

Hvor fort kommer blindtarmbetennelse?

Akutt blindtarmbetennelse (appendisitt) er en brått oppstått betennelse i blindtarmen. De typiske symptomene er smerter rundt navlen tidlig i forløpet. Gradvis og innen cirka 12 timer flytter smertene seg til et område i nedre, høyre del av magen. Uvelhet og kvalme er vanlig, mange har en eller to episoder med oppkast.

Når bør man oppsøke lege ved magesmerter?

Ved akutte, kraftige magesmerter som ikke går over i løpet av kort tid, bør du kontakte lege raskt. Magesmerter som kommer og går, eller som har vart over en periode, haster ikke på samme måte, med mindre du har varselsymptomer som nevnes under. Får du magesmerter sammen med andre symptomer, bør du være på vakt.

Kan man dø hvis blindtarmen sprekker?

Hvis blindtarmen sprekker, kan det føre til en alvorlig infeksjon. Dette behandles med en lengre kur med antibiotika. Antibiotika kan gi bivirkninger. Noen kjenner smerter der dryppet går inn i kroppen.

Hvor lenge blir man på sykehus etter blindtarmoperasjon?

Du vil som regel få reise hjem dagen etter operasjon. Dersom du er operert for en sprukket blindtarm kan det bli nødvendig med et par dager ekstra på sykehuset for ytterligere behandling med antibiotika.

Hvor lenge er man sykemeldt etter blindtarmoperasjon?

Inntil 2–3 ukers sykmelding etter åpen kirurgi i tyngre arbeid som ikke kan tilrettelegges. Når pasienten kommer tilbake i arbeid bør det tilrettelegges slik at pasienten unngår svært tunge løft i de 4-6 første ukene etter operasjonen. Ved sykemeldingsbehov etter 4 uker vurder tilstand og situasjon.

Hvor lang tid tar det å fjerne blindtarmen?

Hvordan undersøkelsen blir utført vil variere ut fra hva som skal undersøkes. Som regel tar undersøkelsen 10 – 30 minutter. Selve bildedtakningen tar bare noen få minutter. Under undersøkelsen ligger du på en motorisert benk, som forflytter deg gjennom den korte åpningen av CT-maskinen.

Hvorfor skal man ikke være alene etter operasjon?

Kravet om ikke å være alene etter operasjonen har vi satt av hensyn til pasientens sikkerhet. Vi er klar over at mange pasienter ønsker at “ingen skal få vite om operasjonen” og at de derfor ikke ønsker å involvere pårørende eller bekjente.

Hva er de vanligste årsakene til akutt abdomen?

Abdomen omslutter de fleste bukorganer, slik som lever, galle, bukspyttkjertel og tarmer, og smerter fra bukhulen er derfor ofte relatert til disse organene. En av de vanligste årsakene til akutt abdomen er betennelse i blindtarmen, kalt akutt appendisitt.

Kan ryggsmerter gi magesmerter?

Både rygg- og magesmerter er vanlig i befolkningen. Noen har magesmerter, noen har ryggsmerter, noen har begge deler samtidig. I tillegg kan man ha smerter i magen som kjennes ut som det kommer fra ryggen eller omvendt. Dette kalles referert smerte.

Hvorfor har jeg vondt i nedre del av magen?

Vanlige årsaker er blant annet irritabel tarm, divertikkelsykdom, nyrestein, gallestein, nyrebekkenbetennelse og blindtarmbetennelse.

Hva slags magesmerter ved Corona?

Noen har ikke symptomer i det hele tatt, og nå er det indikasjoner på at magesmerter hos enkelte kan være første symptom på smitte. – Alle pasienter med uavklarte smerter i øvre del av buken og alle med magesmerter med samtidig feber, behandles som dråpesmitte inntil prøvesvar for covid-19 foreligger.

Leave a Comment