Hvorfor har jeg vondt i brystene?

Smerter i brystene kan skyldes blant annet hormonforstyrrelser, melkespreng, brystbetennelse, bindevesknuter i brystet, eller muskelsmerter i brystveggen.

Har man smerter ved brystkreft?

Færre enn 1 av 10 kvinner med brystkreft har smerter som viktigste symptom. De vanligste symptomene på brystkreft er kul/er eller hevelse i brystet og/eller i armhulen, inndragning eller søkk i huden, hudforandringer eller sår som ikke vil gro.

Hva er tegn på brystkreft?

Synlige forandringer i brystet
 1. Kul eller hevelse i brystet og/eller i armhulen.
 2. Inndragning eller søkk i huden på brystene.
 3. Brystvorte som trekker seg innover eller peker i en annen retning enn det som er vanlig.

Hvorfor har jeg vondt i brystene? – Related Questions

Kan stress gi smerter i brystet?

Psykiske årsaker som stress, anspenthet og angst kan også føre til brystsmerter, og dette er blant de vanligste årsakene. Jo eldre vedkommende med smerter i brystet er, jo større er sjansen for at årsaken bak skyldes hjertet eller lungene, og ikke psykiske årsaker eller smerter fra muskel- og skjelettsystemet.

Hvordan kjennes brystbetennelse ut?

Vanlige symptomer ved brystbetennelse er melkespreng og smerter i brystet. Huden på brystet blir hard, rød og hoven. I tillegg får mange feber, frysninger og hodepine. Dersom du går i flere dager med brystbetennelse uten behandling, kan det utvikle seg en såkalt brystbyll (abscess).

Hvordan starter brystkreft?

Brystkreft kan forekomme når celler i brystet begynner å vokse unormalt. Disse cellene danner en svulst. For å avgjøre om en kul i brystet er godartet eller ondartet er det nødvendig med mammografi og/eller ultralyd, samt en vevsprøve. For at vi skal kunne kjenne en kul i brystet må den ha en viss størrelse.

Hvor i brystet er det mest vanlig å få kreft?

Det mest vanlige symptomet er en smertefri kul nær sentrum av brystet, tett opp til brystvorten. Svulster også kan oppstå et stykke unna brystvorten.

Hva er forstadier til brystkreft?

Forstadier til brystkreft vil si at man finner celler som har utseende og egenskaper som kreftceller, men som ikke har vokst inn i omkringliggende vev. Slike forstadier kalles carcinoma in situ. Dersom slike celleforandringer oppdages i vevsprøve fra en melkegang, kalles det duktalt carcinoma in situ (DCIS).

Kan man ha brystkreft uten symptomer?

Noen av kvinnene som får påvist brystkreft ved en mammografiundersøkelse, har oftest ingen symptomer, og knuten kan ikke kjennes. Noen pasienter har forandringer i huden på brystet, især på eller omkring brystvorten.

Kan man se brystkreft på blodprøver?

Til dags dato finnes det ingen anbefalte markører i blod til tidlig diagnostikk av brystkreft. Mammografi er standard metode for å påvise brystkreft, men er på ingen måte en optimal løsning. Testen fører nemlig til mange falske positiver og negativer.

Er en kreftkul vond?

Kreft betyr ukontrollert cellevekst. Det finnes flere former for hudkreft, men en kul i huden er som regel ikke ondartet kreft. Ta likevel disse tegnene på alvor når det gjelder kuler i huden: Kuler som gjør vondt.

Hva hjelper mot smerter i brystet?

Aktuelle legemidler vil være:
 1. Acetylsalisylsyre (blodfortynnende)
 2. En betablokker.
 3. Nitroglyserin mot brystsmerter.
 4. Et statin (kolesterolsenkende)
 5. Blodtrykkssenkende legemidler dersom du har høyt blodtrykk.

Når bør man oppsøke lege ved brystsmerter?

Brystsmerter som oppstår akutt eller er sterke bør undersøkes av lege snarest. Ved sterke pågående brystsmerter som ikke lindres av hvile, eller du opplever i tillegg kvalme, svimmelhet, tungpust og kaldsvette – ring 113. Alle typer for brystsmerte bør undersøkes av en lege.

Hva kalles det når en får brystsmerter og ubehag når en hviler?

Stabil angina pectoris kalles også hjertekrampe, og gir smerter eller ubehag i brystet når du får høy puls. Smertene varer oftest bare noen minutter og forsvinner når du hviler eller tar anginamedisin.

Kan man gå rundt med hjerteinfarkt uten å vite at man har det?

Hjerteinfarkt uten å vite det

De fleste forbinder hjerteinfarkt med sterke brystsmerter og akutt medisinsk behandling. Det de færreste vet, er at mange har gjennomgått et hjerteinfarkt uten å vite det. Dette kalles et stumt infarkt, et hjerteinfarkt med få eller ingen symptomer.

Hva er tidlig tegn på hjerteinfarkt?

Symptomer på hjerteinfarkt
 • smerter, vanligvis lokalisert midt i brystet. Smerten kan stråle ut i armer, rygg, mage og opp i kjeven. Den endrer seg ikke med pusten.
 • kortpustethet som kommer plutselig.
 • kvalme og oppkast.
 • kaldsvetting, klam og blek hud.
 • angst.
 • halsbrann kan i noen tilfeller være tegn på hjertesykdom.

Hvordan kjennes et lite hjerteinfarkt ut?

Smerter og ubehag

Smerte i brystet er vanligste symptom på hjerteinfarkt. Noen opplever smerter eller ubehag høyt oppe i ryggen, i nakken eller øverst i magen. Noen føler at smerten stråler ut i skulderen, ut i armen eller opp i kjeven. Smertene beskrives som snørende, trykkende eller klemmende.

Leave a Comment