Hvorfor ikke bruke Dentinox?

Benzokain, et av de virksomme stoffene i Dentinox NAF, kan i svært sjeldne tilfeller føre til den alvorlige bivirkningen methemoglobinemi. ​​​Dentinox NAF brukes ved plager i forbindelse med tannfrembrudd hos små barn og selges reseptfritt i apotek.

Hvordan bruke Dentinox?

Bruksrettledning: Påføres tannkjøttet i tynt lag inntil tre ganger i døgnet, for eksempel med en bomullspinne. Besvær ved tannframbrudd hos barn er som regel av lokal, ufarlig og forbigående karakter. Bruken av Dentinox bør begrenses, og alternativ behandling bør forsøkes først.

Hva hjelper mot kløe i gommene?

Gode tips
 1. Å få tenner kan klø mye!
 2. Masser gommene til barnet med en myk tannbørste.
 3. Ved uttalte plager i forbindelse med å få tenner kan paracetamol forsøkes.
 4. Dentinox er et lokalbedøvende middel som kan smøres på gommene til barnet med en finger eller q-tips.

Hvorfor ikke bruke Dentinox? – Related Questions

Hvordan kan langvarig munntørrhet påvirke tennene?

Langvarig munntørrhet (xerostomi) er mer alvorlig, og kan føre til at man får hull i tennene og utvikler infeksjoner og tannkjøttsykdommer i munnhulen.

Hva hjelper mot sensitive tenner?

Bruk en myk tannbørste, og ikke puss for hardt. Munnskyll spesielt tilpasset sensitive tenner, som SB12 Sensitive Munnskyll, kan virke beskyttende og lindrende. Unngå mat og drikke med mye syre. Dersom isingen skjer i tannhalsene, kan fluor i form av munnskyllemiddel eller tabletter hjelpe til å redusere problemet.

Hvordan dempe kløe?

Gode råd ved hudkløe som skyldes tørr hud
 1. Unngå overdreven vasking, og ikke bad for ofte.
 2. Bytt gjerne ut såpe med dusjolje eller tilsvarende produkter.
 3. Smør med fuktighetskrem hver dag, gjerne etter dusjing.
 4. Unngå store temperaturforandringer og anstrengelser.
 5. Bruk bomullsklær innerst mot huden.
 6. Hold soverommet kjølig.

Hva hjelper mot kløe i ansiktet?

Behandling av kløe i huden

I noen tilfeller kan allergimedisin, for eksempel antihistamin, også brukes som behandling for å dempe kløen. Ved alle typer behandling er formålet og gjenopprette hudbarrieren og dermed øke beskyttelsen mot irritasjon og uttørring.

Hva kan brukes mot kløe?

Er kløen irriterende kan du bruke kløestillende eller lokalbedøvende produkter som for eksempel Eurax, Hydrokortison krem/salve eller Xylocain salve.

Når begynner gommene å klø?

Barnets første tann, som er et tannfrembrudd, fører ofte med seg at gommene blir hovne og begynner å klø.

Når mister man de siste tennene?

Innen barnet er tre år, er alle 20 melketennene brutt frem. Fra barnet er 5–6 år og frem til de er 12–13 år feller de melketennene og får 28 permanente tenner. Trenger barnet regulering?

Hvorfor klør tannkjøttet mitt?

Tegn på tannkjøttsykdommer

Tegn som lett blødning fra tannkjøttet (ved tannpuss, rens mellom tennene, spising av hard føde, etc), ømhet, hovent tannkjøtt, kløe eller mørkere farge langs tennene, kan indikere tannkjøttbetennelse.

Hvilke tenner er vondest å få?

Det er nesten umulig å måle hvilke tenner som gjør mest vondt. Det er lett å skjønne at barn opplever et visst ubehag ved tannfrembrudd fordi gommene blir ømme, røde og litt småbetente. Men det er ikke noe stort problem. Kanskje er jekslene vondest fordi de er størst?

Hvordan få sterkere tenner?

Tannlegens huskeliste:
 1. Grundig tannpuss med fluortannkrem morgen og kveld.
 2. Skylle med fluor daglig.
 3. Bruke tanntråd daglig.
 4. Tygg gjerne fluortyggegummi eller en sukkerfri tyggegummi etter inntak av sukker.
 5. Ikke puss tennene rett etter inntak av sur drikke / mat (eks juice, frukt)
 6. Smil!

Hvor lang tid tar det før tannkjøttet gror?

Etter at en visdomstann er trukket gjenstår et hull i kjeven der tannrøttene lå. Dette hullet i tannkjøttet gror som regel fint innen et par uker og kan ta opptil tre måneder for full tilheling.

Hvorfor får man periodontitt?

Årsak. Periodontitt skyldes infeksjon av bakterier i spalten mellom tannen og tannkjøttet. Dette bakteriebelegget (plakk) vokser ned mot rotspissen og fører til gradvis reduksjon av tannens feste til kjeven.

Kan tannkjøtt feste seg igjen?

Tannkjøttet kan bli friskt igjen etter behandling, men festet, benet med fibre som støtter tannen, er tapt og kan som regel ikke gjendannes. Periodontitt er en langsomt utviklende kronisk sykdom, og det vil alltid være en risiko for at sykdommen vender tilbake.

Hva er mest effektivt mot periodontitt?

Konklusjoner. Kombinasjonen av systemisk og lokal antibiotika (amoksicillin, metronidazol og tetracyklin), var mest effektive når det gjaldt å holde bakterietallet i de røde og oransje feltene redusert over tid hos pasienter med kronisk periodontitt.

Kan tannkjøtt vokse ut igjen?

Det er et dystert faktum: Når tannkjøttet har begynt å trekke seg bort, vokser det ikke tilbake igjen. Dette betyr at det er viktig å legge merke til og behandle problemet så tidlig som mulig, og før det utvikler seg til noe verre.

Hvordan fikse tilbaketrukket tannkjøtt?

Hvordan behandle tilbaketrukket tannkjøtt? I de fleste tilfeller av tilbaketrukket tannkjøtt er heldigvis mulig å redusere skaden ved hjelp av et lite, kirurgisk inngrep kalt retraksjonskirurgi. Retraksjonskirurgi gjennomføres med lokalbedøvelse, noe som betyr at inngrepet vil oppleves som helt smertefritt.

Leave a Comment