Kan man ha nyrebekkenbetennelse uten feber?

Nyrebekkenbetennelse kan hos enkelte eldre forekomme uten feber.

Hva kan nyrebekkenbetennelse føre til?

En nyrebekkenbetennelse kan ramme én eller begge nyrer. Dersom en nyrebekkenbetennelse ikke behandles raskt, kan den føre til at nyrene blir skadet, og dersom bakteriene kommer inn i blodet, kan det resultere i livstruende blodforgiftning. Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hva er symptomer på nyrebetennelse?

Ved akutt nyrebetennelse kan du ha smerter i området bak i ryggen der nyrene sitter. Ofte har du også forhøyet blodtrykk og hevelser (ødemer), særlig i bena eller omkring øynene. Ved primær nyrebetennelse er symptomene ofte få, og oppdages ofte først når nyrefunksjonen er så dårlig at symptomene preges av nyresvikt.

Kan man ha nyrebekkenbetennelse uten feber? – Related Questions

Når bør man oppsøke lege ved nyrebekkenbetennelse?

De aller fleste vil merke symptomene på nyrebekkenbetennelse ganske fort, og får feber og smerter. Da bør man oppsøke lege med en gang. Kvalme og eventuelt oppkast. Hodepine og sykdomsfølelse.

Hvordan kjennes Nyresmerter ut?

Symptomer er plutselige sterke smerter som kommer i anfall. Smertene sitter ofte på siden av magen (flankene) og mot ryggen. Smertene er lokalisert til samme side som den affiserte nyren, men kan stråle ned mot lysken. Blod i urinen kan forekomme.

Hvordan merker man kreft i nyrene?

Symptomer ved nyrekreft

Det kan oppstå symptomer som: Blod i urinen – kan ses som rosa, rød eller kaffefarget urin eller så er blod ikke synlig i det hele tatt. 50 prosent av de som blir diagnostisert med nyrekreft har blod i urinen. Blødning fra svulsten, som gir blod i urinen, kan komme og gå.

Hvor sitter nyrene i ryggen?

Mennesket har to nyrer som ligger parvis med én på hver side av ryggsøylen. Nyrene er rødbrune og bønneformede med den konkave siden vendt medialt, det vil si mot ryggraden. De ligger bak bukhinnen (retroperitonealt). Den høyre nyren er noe mindre og ligger litt lavere enn den venstre (på grunn av leveren).

Hvor klør man ved nyresvikt?

Sykdomsbildet er relativt ensartet, uavhengig av årsaken til nyresvikten. De mest vanlige plagene ved uttalt eller alvorlig nyresvikt er slapphet, kløe, kvalme, tap av matlyst, tretthet, økt vannlating, kribling i føttene, søvnvansker, tungpust og gusten hudfarge. Tidlig i sykdomsforløpet er det få symptomer.

Hvordan teste nyresvikt?

Nyresvikt påvises derimot forholdsvis enkelt ved hjelp av blod- og urinprøver. Slike tester kan både allmennleger og sykehusavdelinger utføre. De inngår i det vanlige testbatteriet som tas ved uklare sykdomsbilder. Den viktigste blodprøven er måling av kreatinin.

Kan barn få nyresvikt?

Generelt forekommer nyresvikt sjelden hos barn, ca. fem til ti personer under 16 år transplanteres årlig i Norge. Selv om det i dag ikke finnes en kur som kan helbrede skader på nyrene, er det gode muligheter for å bremse videre skade.

Hvordan merke nyreproblemer?

Tretthet, kvalme, dårlig appetitt, brekninger, vekttap og plagsom hudkløe er typiske symptomer når uringiftene opphopes i organismen, og konsentrasjonen av røde blodlegemer i blodet faller. Det siste skjer fordi utskillelsen av erytropoietin (EPO – et bloddannende hormon som dannes i nyrene) faller.

Kan man se proteiner i urinen?

Protein i urinen påvises med urinstix. Det kan være et harmløst funn, men det kan også være tegn på alvorlig nyresykdom.

Hva betyr skum i urin?

Grumsete urin

En annen forandring du kan merke er at urinen skummer veldig mye, og kanskje er noe uklar. Da kan det være tegn på at det er mye protein i urinen. – Dette kan avklares med en enkel urinprøve. Det kan dreie seg om en nyresykdom, forklarer legen.

Hva skal ikke være i urinen?

De viktigste uorganiske stoffene i urinen er natrium og klorid.

Hva betyr det når urinen skummer?

Hvis man tisser med hard stråle ned i dovannet vil de fleste oppleve at det blir skum. Dette er helt normalt. I noen tilfeller kan skade i nyrene føre til at en får proteiner i urinen. Dette kan også føre til at det dannes skum når urinen treffer dovannet.

Hva kan det tyde på hvis urinen lukter sterkt?

Sterk lukt i urinen kan ha flere årsaker. Det kan komme av noe så enkelt som at du har spist asparges eller drukket for lite vann, men det kan også være noe langt mer alvorlig som er årsaken. Ifølge overlege på Radiumhospitalet, Arne Westgaard, kan én årsak være at du har fått en urinveisinfeksjon.

Når urinen lukter søtt?

En søt lukt kan indikere diabetes, siden kroppen din ikke forbrenner glukose. Altså – ser du blodspor, opplever uvanlig lukt eller har andre bekymringer, bør du ta kontakt med legen.

Leave a Comment