Kan man legge på seg av Cerazette?

Cerazette vil normalt ikke gi særlig vektøkning, men mange opplever at kroppen holder tilbake litt væske den første tiden etter oppstart. Dette kan gi litt vektøkning, men dette går gjerne helt tilbake i løpet av de 3 første månedene.

Hvorfor blør man på Cerazette?

Hormonet gestagen som finnes i Cerazette kan gjøre livmorslimhinnen mer lettblødende, derfor opplever du menslignende blødninger. Selv etter en lang periode uten blødninger, er det ikke uvanlig at denne bivirkning plutselig kan oppstå.

Hvor lenge varer bivirkninger av Cerazette?

Noen få kan også oppleve å bli nedstemt. Det er spesielt viktig at du tar kontakt med helsepersonell dersom det ikke går over. Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over kan du bytte til en annen prevensjon.

Kan man legge på seg av Cerazette? – Related Questions

Hvor lenge kan man gå på Cerazette?

Dette står det i metodeboka som vi helsesykepleiere følger:”Det er ingen øvre grense for hvor lenge en kvinne kan bruke gestagen p-pille. Langvarig bruk er ikke assosiert med økt risiko for komplikasjoner eller nedsatt fertilitet.” Med andre ord kan du bruke cerazette i flere år.

Er det forskjell på Cerazette og Desirett?

Desirett er akkurat det samme som cerazette. Begge prevensjonsmidlene inneholder lik mengde med hormonet desogestrel. Du vil derfor ikke merke noen forskjell og kan bruke Desirett på akkurat samme måte som Cerazette.

Hvor lenge har man bivirkninger av p-piller?

Bivirkningene er alltid verst i begynnelsen, og går som regel over i løpet av de 3 første månedene. Hvis plagene ikke går over, kan du bytte til en annen prevensjon eller et annet merke.

Når begynner bivirkninger etter p-piller?

Risikoen for bivirkninger, også de alvorlige som blodpropp, er størst de første månedene etter at du begynner med en kombinasjonspille. Derfor er det lurt å bruke ppiller uten unødvendige pauser.

Når begynner Cerazette å funke?

Du kan starte med gestagen p-piller når som helst. Hvis du begynner med første pille innen femte dag i menstruasjonen, er du beskyttet mot graviditet fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 2 første dagene på det aller første brettet du tar. Pillene bør tas til samme tid hver dag.

Hvor lang tid tar det før Cerazette virker?

Hvordan ta Cerazette

Hvert brett inneholder 28 piller som tas kontinuerlig. Da skal menstruasjonen stoppe helt opp. For full sikkerhet mot graviditet bør en starte på p-piller første dag av neste menstruasjon. Alternativt kan man starte når som helst, men man er da ikke sikker før det har gått 7 dager.

Hva gjør Cerazette?

Hva er Cerazette? Cerazette er en minipille som beskytter mot graviditet. Den skiller seg fra vanlige p-piller ved at den ikke inneholder østrogen, men derimot en liten mengde av det kvinnelige kjønnshormonet desogestrel. Desogestrel tilhører gruppen progestogener, og er mye mildere mot kroppen enn østrogen.

Hva er forskjellen på Vinelle og Cerazette?

Cerazette og Vinelle inneholder akkurat de samme virkestoffene, og er helt like. Så du kan trygt ta dette og vil ikke oppleve andre bivirkninger enn de du eventuelt får ved bruk av Cerazette. Ofte finnes det flere legemidler som har ulike navn og ulik pris, men samme virkestoff og virkning.

Er alle pillene i Cerazette like?

I Cerazette pakken er alle pillene helt like, dvs at alle p-pillene har lik mengde hormoner. Du kan gjerne starte med de pillene du har, så sant de ikke har gått over datostemplingen. Du kan starte med gestagen p-piller når som helst.

Kan man få blodpropp av Cerazette?

Risiko for blodpropp ved bruk av ulike prevensjonsmidler

P-stav, hormonspiral, P-sprøyte, Conludag, Cerazette, Desogestrel, Vinelle (Gestagenholdige preparater): Ingen økt risiko for blodpropp ved bruk av disse preparatene.

Har man eggløsning når man går på Cerazette?

Når man bruker Cerazette vil det ikke skje en eggløsning. Den preventive effekten av Cerazette og vanlige p-piller er at eggceller ikke modnes og løsner samt at slimet i livmorhalsen blir tykkere slik at sædcellene ikke så lett klarer å svømme opp i livmoren.

Når er man beskyttet Cerazette?

Dersom man starter første dag i syklus, er det beskyttelse fra første dag, dersom det ikke startes første dag i syklus, er man ikke beskyttet mot graviditet før etter syv dager. Dette gjelder for både Conludag og Cerazette/Desogestrel/Vinelle.

Kan man bli gravid når man går på Cerazette?

Cerazette hemmer eggløsningen i større grad sammenliknet med andre minipiller, og det tar derfor lengre tid å bli gravid. Et eksempel på vanlige bivirkninger som kan forekommer er akne, uregelmessige blødninger og uteblivende menstruasjon.

Hvor mye koster en pakke Cerazette?

GESTAGEN P-PILLE
NavnVirkestoffPris
Cerazettedesogestrel 75 µg, 28 tbl198,00
Desogestrel Orifarmdesogestrel 75 µg, 28 tbl198,00
Vinelledesogestrel 75 µg, 28 tbl198,00
Desirettdesogestrel 75 µg, 28 tbl198,00

Er Cerazette gratis?

Cerazette koster vel i dag 184 kr. for 3 mndr. Du får dekket kr 120 kr for 3 måneder. Det betyr at du må betale 64 kr for 3 måneders forbruk av Cerazette.

Hvilken prevensjon gir minst bivirkninger?

Kobberspiral og kondom er prevensjonstyper som ikke inneholder hormoner. Fordelen med prevensjon uten hormoner er at det ikke er risiko for bivirkninger. Menstruasjonen vil opptre slik som tidligere.

Leave a Comment